Pakistansk Taliban gik efter kristne i Lahore

Pakistansk Talibans mål for det dødbringende bombeangreb i Lahore, Pakistan, var kristne. Det skriver Reuters.

Se dramatiske billeder her filmet kort efter eksplosionen. (Video: AP)
Følg Terror

Pakistansk Taliban fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at gruppen står bag bombeangrebet i Lahore, Pakistan, samt at målet for angrebet var kristne.

Tidligere søndag angreb en selvmordsbomber en park i den nordøstlige pakistanske by Lahore. Bomben har kostet mindst 56 mennesker livet og udløst over 200 sårede.

Eksplosionen skete i parkeringsområdet uden for en offentlig park kaldet Gulshan-e-Iqbal.

Det svenske nyhedsbureau TT skriver, at angrebet fandt sted under en påskefejring i parken, der var besøgt mange familier.

Mindst 65 dræbt og 300 såret i selvmordsangreb i Pakistan

- Alt rystede, og der var skrig og støv over alt. Efter 10 minutter gik jeg udenfor. Der var rester af mennesker på murene. Jeg kunne høre gråd og ambulancer.

- Der var helt fyldt på grund af påsken. Der var mange kristne. Der var så fyldt, at jeg bad min familie om ikke at gå derned, siger Javed Ali, der bor over for parken, til AFP.

Lahore, der ligger i det østlige Pakistan, er hovedbyen i Punjab-provinsen, Pakistans største og rigeste provins, som også er premierminister Nawaz Sharifs højborg.

Pakistan har i årevis været plaget af Taliban-bevægelsens militante oprør mod staten, voldelige kriminelle grupper og sekterisk vold.

Tidligere i marts blev mindst 16 mennesker dræbt i et bombeangreb på en bus i regionen Peshawar.

I slutningen af januar angreb Taliban Bacha Kahn-universitetet i det nordvestlige Pakistan. Angrebet kostede 25 mennesker livet, og omkring 60 blev såret.

Lahore har hidtil været relativt forskånet for terrorangreb, da området ligger mod grænsen til Indien og ikke tæt på det omstridte nordvestlige område, hvor lokale klaner har kontrollen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+