Paris-terroristers skjulesteder fundet

Terrorister kaldte sig Ibrahim, Fernando og Soufiane, da de lejede boliger i Belgien til planlægning af massakre

Forleden kom det frem, at man havde fundet et fingeraftryk fra Salah Abdeslam i lejligheden her i Schaerbeek. Nu kan tre yderligere boliger, som terroristerne bag Paris-massakren angiveligt har brugt, været identificerede. (Video: AP)

Belgisk politi har fundet tre boliger, som de mistænkte for terrorangrebene i Paris i november, har brugt.

- Efterforskere har fundet tre boliger, som blev anvendt til angrebene 13. november 2015, lyder det i en udtalelse fra den belgiske anklagemyndighed, skriver den franske avis Le Parisien.

Ifølge politiet er alle boligerne - to lejligheder og et hus - lejet i falske navne, og betalingerne sket kontant.

Der er tale om en lejlighed i Schaerbeek i Bruxelles, en lejlighed i Charleroi i det sydlige Belgien og et hus i landsbyen Auvelais øst for Charleroi.

Lejligheden i Rue Henri Berge i Schaerbeek blev allerede identificeret fredag. Her fandt man et fingeraftryk fra en af verdens i øjeblikket mest jagede mænd Salah Abdeslam. Han menes at være en af terroristerne bag de koordinerede angreb, som kostede 130 mennesker livet.

Kaldte sig FernandoCastillo
I lejligheden fandt man også fingeraftryk fra Bilal Hadfi, som udløste en selvmordsbombe nær Stade de France, hvor de koordinerede angreb blev indledt.

Under en ransagning 10. december fandt efterforskere materiale til fremstilling af sprængstoffer og tre hjemmelavede bælter, som tilsyneladende skulle anvendes til selvmordsbombeaktioner.

Nu tilføjer anklagemyndigheden ifølge Le Parisien, at lejligheden blev udlejet fra 1. september for en periode på et år under den falske identitet FernandoCastillo.

Fingeraftryk fra hjernen bag angreb
Lejligheden i Charleroi blev udlejet 3 september - også for et år - under den falske identitet Ibrahim Maaroufi, skriver Le Parisien.

En ransagning 9. december fandt efterforskere fingeraftryk fra Bilal Hadfi og Abdelhamid Abaaoud, men ingen, men ingen våben eller sprængstof.

Artiklen fortsætter under billedet...

Abdelhamid Abaaoud, som menes at være hjernen bag massakren, blev dræbt af franske specialstyrker ved en aktion 18. november i en forstad til Paris. (Foto: AP)
Abdelhamid Abaaoud, som menes at være hjernen bag massakren, blev dræbt af franske specialstyrker ved en aktion 18. november i en forstad til Paris. (Foto: AP)
 

Abdelhamid Abaaoud, som menes at være hjernen bag massakren, blev dræbt af franske specialstyrker ved en aktion 18. november i en forstad til Paris.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bilal Hadfi, 20, var en af tre personer, der sprængte sig selv i luften i nærheden af fodboldstadionet Stade de France i Paris fredag den 13. november, da han udløste en selvmordsbombe foran en McDonalds-restaurant.  (Foto: AFP).
Bilal Hadfi, 20, var en af tre personer, der sprængte sig selv i luften i nærheden af fodboldstadionet Stade de France i Paris fredag den 13. november, da han udløste en selvmordsbombe foran en McDonalds-restaurant. (Foto: AFP).
 

Ifølge Le Parisien blev huset i Auvelais udlejet 5. oktober for et år. Denne gang brugte mand en falske identitet Soufiane Kayal. I lighed med den formodede terror-rede i Charleroi fandt man her madrasser, men ingen våben eller sprængstof.

Identiteten på den falske lejer svarer til den person, som Salah Abdeslam samlede op i Budapest 9. september.

Desuden afslører den belgiske anklagemyndighed nu, at den Seat Leon, som blev brugt under terror-angrebene har holdt parkeret i nærheden af både lejligheden i Charleroi og huset i Auvelais. 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 4 Abdelhamid Abaaoud, som menes at være hjernen bag massakren, blev dræbt af franske specialstyrker ved en aktion 18. november i en forstad til Paris. (Foto: AP)
2 af 4 Bilal Hadfi, 20, var en af tre personer, der sprængte sig selv i luften i nærheden af fodboldstadionet Stade de France i Paris fredag den 13. november, da han udløste en selvmordsbombe foran en McDonalds-restaurant. (Foto: AFP).
3 af 4 Huset i Rue Henri Berge i Bruxelles-kvarteret Schaerbeek, hvor Salah Abdeslam ifølge belgisk politi holdt til før terrorangrebene i Paris. (Foto: Abaca)
4 af 4 Den 26-årige Salah Abdeslam har siden terrorangrebene i Paris i november været eftersøgt verden rundt. Politiet har sendt en fantomtegning ud, som viser, hvordan den internationalt jagede mand kan have forsøgt at camouflere sig. (Foto: Politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere