PET: Terror ændrer ikke ved truslen mod Danmark

Terrortruslen mod Danmark er alvorlig, men den seneste tids angreb ændrer ikke ved trusselsniveauet, siger PET

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, men terrorangrebet på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo og belgisk politis anholdelse af formodede terrorister betyder ikke, at truslen mod Danmark er blevet værre.

Sådan lyder vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Angrebene i Paris samt politiindsatserne i blandt andet Belgien og Tyskland viser, at der er en terrortrussel mod en række lande i Europa, hedder det i en udtalelse fra PET fredag aften, der fortsætter:

- PET vurderer fortsat, at terrortruslen i Danmark er alvorlig. Den aktuelle udvikling giver ikke anledning til at hæve trusselsniveauet i Danmark yderligere.

I forbindelse med sidste uges angreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo blev 12 personer dræbt.

Og torsdag aften slog belgisk politi til mod islamister, der er hjemvendt fra Syrien. To terrormistænkte blev dræbt og én såret. Fredag er fem personer så blevet sigtet for terrorisme.

Selv om udviklingen i Europa ikke giver anledning til at hæve det danske trusselsniveau, er truslen mod Danmark ifølge PET dog stadig alvorlig.

- At truslen er alvorlig betyder, at der i Danmark er personer, som har intention om og kapacitet til at kunne begå et terrorangreb. Det gælder dog fortsat, at risikoen for, at den enkelte dansker bliver ramt af terror, er begrænset, hedder det fra PET.

- PET følger situationen nøje, såvel i Danmark som i udlandet, og er i tæt kontakt med vores samarbejdspartnere. Vi vurderer løbende - sammen med politikredsene - behovet for at iværksætte konkrete initiativer.