PET: Terrortruslen mod Danmark er alvorlig og kompleks

I lyset af regeringens terrorudspil, fortæller PET, at truslen mod Danmark er alvorlig og kompleks

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Den forgangne tid har været alt for begivenhedsrig set på terrorfronten - ikke alene i Europa, men også i Danmark, som blev ramt af terror i weekenden.

Dansk politik TV: Her er Helles nye antiterrorpakke

På baggrund af anslaget mod vores eget land og angrebene mod franske Charlie Hebdo, fremlagde regeringen i går en række initiativer, der skal forberede PET's og Forsvarets Efterretningstjenestes muligheder for at komme angrebene i forkøbet. Og det glæder Jens Madsen, der er PET-chef.

- De meget tragiske angreb i København i weekenden bekræfter desværre PET's vurdering om, at der er personer, der har kapacitet til og intention om at gennemføre terrorangreb i Danmark, siger Jens Madsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Jacob Mchangama skal Danmark være opmærksomme på, at man ikke ender i et misbrug af overvågningen, så vi ender som en situation med den amerikanske NSA-tjeneste og franske efterretningstjeneste (Foto: Nikolaj Svennevig) Samfund Jurist: Terrorpakke giver FE vidtgående beføjelser

PET-chefen lægger ikke fingre imellem i forhold til truslen mod Danmark.

- PET har i nogen tid vurderet, at terrortruslen mod Danmark og danske interesser i udlandet er alvorlig og i stigende grad kompleks, siger Jens Madsen.

Derfor er der også behov for et stort beredskab, lyder det.

112 FE: Lov har forhindret overvågning af terrormistænkte

- Et stærkt antiterror-beredskab er helt afgørende i forhold til at håndtere konkrete situationer. Derfor er det vigtigt, at PET's Aktionsstyrke har den fornødne kapacitet. Derfor glæder jeg mig også over, at der i regeringens udspil lægges op til styrkelse af både PET's Aktionsstyrke og PET's kapacitet til livvagtsbeskyttelse, siger PET-chef, Jens Madsen.

Regeringens udpil til en antiterrorpakke har 12 punkter og vil koste en milliard kroner.

  Claus Oxfeldt påpeger, at Danmarks politi er nødlidende på mange områder (Foto: Jakob Boserup) Samfund Politiformand savner præventivt politi i terrorpakke