Politi-aktion i morges: Død kvinde er pårørende til hoved-mistænkt terrorist

Syv personer er blevet anholdt efter politi-aktion i Paris i morges.

Se video fra aktionen i Saint Denis her

Selvom fransk politi nu har identificeret de døde og anholdte efter morgenens politi-aktion i Paris er det sparsomt med oplysninger om dem.

Den massive politi- og militæraktion fandt sted i bydelen Saint-Denis nord for Paris.

To personer blev dræbt. Her er der tale om en kvindelig selvmordsbomber samt en mand, som politiet formentligt har skudt. Syv personer blev anholdt. ’Blomsterne beskytter os’: Rørende fransk far-søn-øjeblik går verden rundt

’Blomsterne beskytter os’: Rørende fransk far-søn-øjeblik går verden rundt

Kvinden detonerede en eksplosiv vest, da politiet stormede en lejlighed, som var i særligt fokus under aktionen, som foregik onsdag morgen fra klokken 4.30.

Der bliver spekuleret i kvindens identitet i flere internationale medier. Det engelske medie Daliy Mail benævner hende som en kone til Abdelhamid Abaaoud, som betragtes som hjernen bag terrorangrebet i Paris fredag aften.

Andre medier kalder den kvindelige selvmordsbomber for en kusine til den hovedmistænke.

Den franske statsanklager Francois Molins har i følge fransk tv, BFMTV, blot villet sige, at hun er en pårørende til Abaaoud.

Efter aktionen i morges, er hans skæbne stadig uvis.

Abdelhamid Abaaoud er belgisk statsborger, og man mener, at han er hjernen bag fredagens terrorangreb i Paris. (Foto: AP)
Abdelhamid Abaaoud er belgisk statsborger, og man mener, at han er hjernen bag fredagens terrorangreb i Paris. (Foto: AP)
 

Aktionens hovedfokus var en lejlighed på 3. sal på Rue du Corbillon i bydelen Saint-Denis. Politiet havde en formodning om, at den belgiske statsborger Abdelhamid Abaaoud befandt sig i lejligheden og at  også den efterlyste Addeslam Salah skulle befinde sig i lejligheden.

Der blev i alt anholdt syv personer. Tre af dem blev anholdt inde i lejligheden.

Formodede IS-folk stoppet på vej mod EU: Udklædt som flygtninge

Om de døde siger statsanklageren, at kvinden udløste en selvmordsvest.

- Og en mand, en anden terrorist, som statsanklageren Molins sagde, døde i en kombination af geværskud og detonation af en granat.

To personer - en mand og en kvinde - blev anholdt i nærområdet. Sidst blev en mand og hans veninde anholdt for at have lånt lejligheden ud til to belgiere.

 

- En anholdelsesaktion blev sat i gang om natten og endte med ildkamp. Først med tre personer, som blev anholdt i en lejlighed, så med en kvindelig selvmordsbomber og en anden mistænkt, som blev ramt af projektiker og granater, siger statsanklager Francois Molins om onsdagens politiaktion.

Statsanklageren fortæller, at det var overvågning og telefonovervågning, som fik dem til at formode, at Abdelhamid Abaaoud befandt sig i lejligheden i Saint-Denis.

Fire betjente blev såret under den syv timer lange aktion.

Frem mod slutningen af aktionen, blev en mand ført ud af lejligheden:

Man ved endnu ikke, hvem manden på billedet er, og hvad hans forbindelse er til aktionen. (Foto: AP)
Man ved endnu ikke, hvem manden på billedet er, og hvad hans forbindelse er til aktionen. (Foto: AP)