Politi: Bangkok-bomberen nægter at samarbejde

Det thailandske politi mener, at man har pågrebet manden, der stod bag bombeangrebene i Bangkok, men manden vil ikke tale

Her kan du se eksplosionen. Optagelsen stammer fra en overvågningsvideo.

Søndag offentliggjorde det thailandske politi, at man havde pågrebet manden, som stod bag de to bombeangreb i Bangkok i sidste uge.

Manden, som er en del af en menneskesmuglerbande, blev anholdt lørdag i en lejlighed, hvor politiet fandt bombeudstyr og flere forskellige pas.

(Foto: AP) 112 - 29. aug. 2015 - kl. 11:15 Mistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdt

Men selvom politiet har manden i varetægt, så nægter han at samarbejde.

- Vi er ikke rigtig kommet videre, fordi den mistænkte ikke vil sige noget brugbart til os. Vi bliver nødt til at forhøre ham igen, og vi bliver nødt til at få ham til at forstå, at han skal samarbejde, siger chefen for den thailandske hær. General Udomdej Sitabutr til nyhedsbureauet AFP.

Den mistænkte gerningsmand stod bag bomben som blev detoneret ved det berømte og velbesøgte Erawan-tempel i Bangkok den 17. august.

Over 20 mennesker mistede livet. Flere af ofrene var kinesiske turister.

Politiet har frigivet dette billede af den formodede gerningsmand sammen med nogle af de konfiskerede effekter.
Politiet har frigivet dette billede af den formodede gerningsmand sammen med nogle af de konfiskerede effekter.

Politiets talsmand forklarer, at flere af hans betjente mener, at gerningsmanden er en del af en menneskesmuglerbande, som hjælper flygtninge med få fat på falske identifikationspapirer.

20 mennesker mistede livet, da en bombe sprang i Bangkok i mandags. Gerningsmanden er stadig på fri fod (Foto: AP) Krig & katastrofer - 20. aug. 2015 - kl. 17:57 Bangkok-bombe: Mistænkte bombemænd var bare turister

Det skulle angiveligt være forholdet mellem politiet og banden, der var årsagen til terrorangrebet.

- Banden er utilfredse over, at politiet anholder deres kunder, siger politiets talsmand Prawit Thavornsiri.

Myndighederne vil ikke fortælle, hvilken nationalitet den mistænkte har, men talsmanden bekræfter, at den mistænkte kan engelsk.

To bomber detonerede i Bangkok under angrebet.

Først eksploderede en bombe i Ratchaprasong-krydset mandag, og tirsdag sprang en mindre bombe i et havnebassin ved Sathorn-kanalen.

Mindst 20 mennesker mistede livet i den første eksplosion, mens den anden bombe detonerede i vandet uden nogle ofre til følge.

Videoovervågning i  Sathorn pier viser den mindre eksplosion tirsdag eftermiddag i Bangkok. 112 - 18. aug. 2015 - kl. 10:26 Ny eksplosion i Bangkok: Her løber de for livet

(Foto: AP) 112 - 17. aug. 2015 - kl. 23:37 Bangkok: Sex-turister fester videre efter terrorangreb