Politi: Gerningsmand skød 40 gange

Ifølge Københavns Politi forsøgte gerningsmanden også at komme ind i Krudttønden via andre indgange end hovedindgangen

Her forsøger folk at genoplive Finn Nørgaard, som blev dræbt ved første skyderi på Østerbro

Gerningsmanden, som blev dræbt natten til søndag ved Svanevej i København, forsøgte at trænge ind i Krudttønden via andre indgange end hovedindgangen lørdag eftermiddag.

Det bekræfter Københavns Politi i en pressemeddelelse, og det samme fortalte Erik K. Christensen, der befandt sig inde i Krudttønden under angrebet, i går til Ekstra Bladet:

- Da jeg kom udenfor, mødte jeg en kvinde, som havde set gerningsmanden gå mod bagdøren. Den ville han åbenbart ind ad til at starte med. Jeg bevægede mig bagefter om på den anden side af bygningen, hvor jeg så filminstruktøren liggende på jorden. Jeg kunne se, han var død. Nogle kvinder græd, men alle var meget rolige, siger Erik K. Christensen.

  Denne tegning viser angrebet fra en Erik K. Christensens pen. Han var til stede under terroren (Tegning: Erik K. Christensen) Terror Terror mod Krudttønden: Tegnede angrebet i minutterne efter

Afhøringer og tekniske undersøgelser peger nu også på, at manden - da bagindgangen var låst af - bevægede sig om mod hovedindgangen i stedet. Her mødte han Finn Nørgaard, og dræber ham med et enkelt skud.

Den hovedmistænkte for angrebene, Omar Abdel Hamid El-Hussein, har også tidligere været i kontakt med politiet. Københavns Politi efterlyste ham i forbindelse med et knivstikkeri, der skete fredag 22. november 2013 kl. ca. 1510 i et S-tog ved Ny Ellebjerg Station. Omar El-Hussein indfandt sig i S-toget, hvor han gik hen til en 19 årig ung mand, som var medpassager, og stak denne flere gange med i venstre lår med en stor kniv. (Politifoto/POLFOTO) 112 Terrorangreb: Mistænkte medgerningsmænd godt kendt af politiet

Bagefter gik han om til hovedindgangen og affyrede 28 skud ind mod foyeren med en såkaldt M95. Det våben blev senere fundet af politiet på boldbanerne ved Mjølnerparken.

Vigtige skridt i efterforskningen
Ledende politiinspektør fra Københavns Politi, Jørgen Skov, fortæller, at undersøgelserne dog langt fra er forbi.

- Med de resultater vi nu har fået omkring gerningsvåbnene og gerningsmandens skudafgivelser, er vi nu kommet vigtige skridt videre i vores efterforskning, siger Jørgen Skov.

(Screendump/Ekstra Bladet) Terror Dokumentation: Her er Omars Facebook

I Krystalgade ved synagogen afgav gerningsmanden i alt ni skud med to forskellige pistoler på henholdsvis 7,65 og 9 millimeter. Dem havde manden på sig, da han blev skudt og dræbt af politiet på Svanevej på Nørrebro, og inden han døde, nåede han også at skyde tre gange. Det ene projektil endte i ratstammen i et af politiets biler.

- Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere, og er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse, vi oplever hos alle, siger den ledende politiinspektør.

Politiet konfiskerede lørdag en MP95-automatriffel fra en lejlighed i Mjølnerparken på Nørrebro. Foto: VG 112 Alle betjente udskrevet: Sådan var deres skader

Her ligger Omar El-Hussein død på jorden