Politi offentliggør tegning af mistænkt Bangkok-bombemand

I bestræbelserne på at fange manden bag mandagens bombeangreb, har politiet nu offentliggjort detaljeret tegning

Denne mand står ifølge thailandsk politi bag bombeangrebet i Bangkok mandag. (Foto: Politifoto/AP)
Denne mand står ifølge thailandsk politi bag bombeangrebet i Bangkok mandag. (Foto: Politifoto/AP)

Mandag aften blev Thailands hovedstad, Bangkok, rystet af en voldsom eksplosion, der dræbte 20 mennesker og sårede næsten 130.

Siden da har en intens menneskejagt efter manden bag stået på, og politiet i Thailand har derfor nu offentliggjort en detaljeret tegning, der forestiller den mand, som politiet er overbevist om står bag angrebet. Samtidig er der udsendt en arrestordre på manden.

Dermed håber politiet at komme tættere på oplysninger om manden, som endnu ikke er endeligt identificeret, men politiet mener dog, at han ikke er fra Thailand.

Tidligere tirsdag udlovede politiet en dusør på 1 million baht - knap 190.000 kroner - for oplysninger, der kan lede til anholdelsen af manden bag bomben eller hans medsammensvorne. Politiet er nemlig overbevist om, at han ikke handlede alene, men at han er en del af en organiseret gruppe.

Onsdag aften lokal tid har politiet da også oplyst, at man nu leder efter yderligere to personer, som blev fanget på overvågningen ligesom manden på billedet. Politiet har dog endnu ikke offentliggjort billeder af dem.

Fanget på overvågning
Overvågningsbilleder har vist, hvordan manden, der på dagen var iklædt en gul t-shirt, havde en rygsæk på, da han ankom til Erawan-templet i det befærdede Ratchaprasong-kryds, som både tiltrækker buddhister og turister.

POLITIFOTO
POLITIFOTO
 

På billederne kan man efterfølgende se manden sætte sig på en bænk, hvorefter han sætter rygsækken ned under bænken. Kort tid efter forlader manden hastigt området, hvorefter bomben inden længer sprænger og skaber død og rædsel midt i den travle hovedstad.

Thailandsk politi har endnu ikke lagt sig fast på noget motiv for bomben, men der arbejdes blandt andet ud fra, at det kan være et angreb mod militærstyret i landet, eller at det er som hævn for, at Thailand for få uger siden udviste 109 uighurere til Kina.

- Politiet udelukker ikke noget, inklusive politik og konflikten med etniske uighurere, der før dette blev sendt tilbage til Kina af Thailand, lød det fra politichef Somyot Pumpanmuang på et pressemøde tirsdag.

De thailandske myndigheder vurderer, at angrebet er et bevidst angreb mod turismen i Thailand, som er en vigtig industri for landet.

Politichefen har på et pressemøde onsdag fortalt, at den thailandske premierminister, Prayuth Chan-ocha, oven på angrebet er 'bekymret over sikkerheden for befolkningen og turisterne i Thailand'.

Kort efter angrebet lød det fra ministeren at bombeangrebet er 'den værste hændelse, der nogensinde har fundet sted i Thailand'.

Ud af de 20 dræbte i angrebet var 11 udlændinge, heriblandt folk fra Kina, Malaysia, Indonesien og Storbritannien.