Politi retter vandkanoner mod højrefløjs-demonstranter i Bruxelles

En gruppe formodede højrefløjsekstremister har afbrudt mindehøjtidelighed i Bruxelles

Her bliver vandkanonerne taget i brug over for gruppen, der startede urolighederne. Se optakten til dette øjeblik i videoerne i artiklen. (Video: AP)

Politiet i Bruxelles har indsat urobetjente og vandkanoner imod en større gruppe af demonstranter, der tilsyneladende tilhører den yderste højrefløj.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Gruppen har tilsyneladende afbrudt en fredelig mindehøjtidelighed for ofrene for tirsdagens terrorangreb, hvor de blandt andet er set heile og råbe, at de har i sinde at beskytte byens borgere.

Artiklen fortsætter under videoerne

Optøjerne tager til, folk heiler og råber. (Video: AP)

Urolighederne eskalerer, urobetjente indtager pladsen og vandkanonerne ruller frem. (Video: AP)

Gruppen kom ind på Place de la Bourse, hvor mindehøjtideligheden foregik, men politiet har ved hjælp af blandt andet vandkanoner fået gruppen gennet væk fra området.

Det er usikkert, hvilken tilknytning gruppen har, og flere medier betegner dem som hooligans, mens andre kalder dem protestanter fra den yderste højrefløj.

Gruppen tog opstilling på pladsen klædt i mørkt tøj med bannere og belgiske flag, mens nogle havde dækket ansigtet til. Ifølge nyhedsbureauet AP havde bannerne budskaber imod Islamisk Stat.

Der er indtil videre ikke officielle meldinger om anholdte eller tilskadekomne, men billeder fra AP-fotografen Alastair Grant viser blandt andet, at en kvinde er kommet til skade, mens politiet tilbageholder mindst én person. Se billederne herunder:

(Fotos: Alastair Grant/AP)

 

Opdateres...

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere