Annonce:
Annonce:

Politiet: Nu er varevogns-terroristen identificeret

En 29-årig mand fra Usbekistan er udpeget som gerningsmand til terrorangrebet i New York

Annonce:
Følg Terror

Politiet i New York har identificeret manden, der menes at stå bag tirsdagens terrorangreb, som har kostet otte mennesker livet.

Der er tale om 29-årige Sayfullo Saipov, der kom til USA fra Usbekistan i 2010. Han har kørekort fra Tampa, Florida, men kan have forbindelse til New Jersey, rapporterer Associated Press.

USA’s præsident, Donald Trump, har i en opdatering på Twitter antydet, at gerningsmanden stod i ledtog med Islamisk Stat.

- Vi må ikke tillade, at IS vender tilbage eller kommer ind i vores land, efter at vi har besejret dem i Mellemøsten og andre steder. Nu er det nok, skriver Trump.

Sayfullo Saipov, 29, kom til USA fra Usbekistan i 2010. Foto: AP
Sayfullo Saipov, 29, kom til USA fra Usbekistan i 2010. Foto: AP

Trump havde forinden kaldt gerningsmanden for en ’meget syg og sindsforvirret’ person.

- I NYC ligner det et angreb fra endnu en meget syg og sindsforvirret person. Ordensmagten følger dette meget nøje. IKKE I USA! skriver han.

Annonce:

Kujonagtig handling
Borgmesteren i New York, Bill de Blasio, kalder episoden for et terrorangreb. Der er endnu ingen, som har påtaget sig ansvaret for handlingen.

- Dette var en terrorhandling, og en særlig kujonagtig terrorhandling, der var rettet mod civile, siger borgmesteren på et pressemøde.

Otte personer er bekræftet omkommet, mens mindst 11 er kommet til skade. Blandt de dræbte er fem statsborgere fra Argentina og en fra Belgien, oplyser myndighederne.

Foto: AP
Foto: AP

Trump om anholdt efter terrorangreb: 'En meget syg person'

Angrebet fandt sted, da en lejet varebil fra byggemarkedet Home Depot med fuldt overlæg kørte op på cykelstien og ramte adskillige mennesker på gaden nær World Trade Center.

Varevognen skal have ramt både cyklister og fodgængere. Køretøjet ramte også en skolebus foran en skole. Det medførte, at to børn og to voksne kom til skade.

Foto: AP
Foto: AP

Gerningsmanden hoppede ud af køretøjet med en paintballpistol og en luftpistol og råbte 'allahu akbar' (Gud er størst, red.), oplyser politiet i New York.

Annonce:

Han blev derefter skudt af en politibetjent i maven og er bragt til hospitalet. Politiet forventer, at han overlever sine kvæstelser.

Blod over det hele
Terrorekspert Rita Katz fra organisationen SITE, der overvåger ekstremister på internettet, har lagt et foto af den formodede gerningsmand på sin Twitter-profil.

- Det vil blive interessant og se, om IS tager ansvaret for angrebet, selv om Saipov er i live og anholdt, skriver hun.

Uber-chauffør Chen Yi så med egne øjne, da varevognen pløjede ind i en gruppe mennesker på cykelstien.

Han siger, at han derefter hørte syv eller otte skud og så en politimand, der rettede en pistol mod en mand, der sad på knæ på asfalten.

- Jeg så blod over det hele. Der var mange mennesker på jorden, siger han til Associated Press.

Flere byer rundt omkring i verden er blevet ramt af angreb fra ekstremister i køretøjer. Det er blandt andet blevet gennemført i England, Frankrig og Tyskland de seneste måneder og år.

Gerningsmanden løber tværs over gaden, inden han bliver ramt af skud fra politiet. Foto: AP
Gerningsmanden løber tværs over gaden, inden han bliver ramt af skud fra politiet. Foto: AP

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: