Præsident efter Tunis-massakre: Sikkerheden var hullet

Sikkerheden var ikke i top, erkender Tunesiens præsident efter angreb, der kostede 21 mennesker livet

Onsdagens massakre i Tunesiens hovedstad kunne måske have være afværget, hvis sikkerheden havde været bedre. Det mener Tunesiens præsident, Beji Caid Essebsi.

- Der var mangler, siger præsidenten i et interview søndag med det franske ugemagasin Paris Match.

Samarbejdet mellem politiet og efterretningstjenesten var ikke godt nok til at sikre sikkerheden på museet, uddyber han.

Samtidig roser præsidenten dog sikkerhedsstyrkerne for at have forhindret et endnu større blodbad ved hurtigt at få bragt gerningsmændene til tavshed.

21 mennesker - alle udenlandske turister på nær én - blev slået ihjel, da to bevæbnede mænd stormede nationalmuseet Bardo i Tunis.

Sikkerhedsstyrker skød og dræbte gerningsmændene, der ifølge udtalelser fra Islamisk Stat handlede på vegne af den radikale bevægelse.

Præsident Essebsi understreger, at han er tilfreds med sikkerhedsstyrkernes indsats.

- De reagerede hurtigt og meget effektivt for at stoppe angrebet på Bardo. Dusinvis af flere drab blev uden tvivl forhindret, siger præsidenten med henvisning til, at gerningsmændene blev dræbt "inden de kunne nå at udløse deres selvmordsbælter".

Fredag sagde en højtstående tunesisk politiker, at de vagter, der havde til opgave at beskytte museet og det tilstødende parlament, drak kaffe, da angrebet blev sat ind.

- Jeg fandt ud af, kun fire politifolk var på vagttjeneste på parlamentets område. To af dem befandt sig i caféen. Den tredje fik sig en sandwich og den fjerde var ikke mødt på arbejde, fortalte parlamentets næstformand Abdelfattah Mourou.

/ritzau/AFP