Rejseselskaber evakuerer alle danske turister fra Tunesien

Bravo Tours og Spies sender søndag samtlige danske turister hjem fra det terrorramte Tunesien

Her kan du se overvågningsvideo med gerningsmanden.

Bravo Tours og Spies sender søndag 350 danskere hjem fra det terrorramte Tunesien.

- Vi har besluttet, at afbryde ferien for alle danskere i Tunesien, lyder det fra Bravo Tours kommercielle direktør Gitte Søndergård.

- Vi trækker os helt fra Tunesien fra og med søndag. For nogle er meget utrygge: Både gæster og pårørende herhjemme. Vi henter derfor alle gæster i morgen søndag. Det er helt nyt. Beslutningen er netop truffet, og vi er lige nu i gang med at underrette vores gæster, siger hun til Ekstra Bladet.

Spies og Bravo samarbejder om at chartre fly i en operation, der kommer til at påføre selskaberne udgifter i millionklassen.

- Det bliver en ganske dyr affærre. Afbrydelsen betyder også, at 350 gæster skal have en del feriedage refunderet, siger Søndergård.

- Hvorfor tog det så lang tid, før I besluttede at sende de utrygge gæster hjem? Ekstra Bladet reporter i Sousse har talt med med mange gæster, der siden i går har villet hjem.

- Vi evaluerede det i morges med vores destinations-chef i Tunesien. Vi erkender, at en del er bange, også efter de har sovet på gårsdagens hændelse. Samtidig har vi mange pårørende, der ringer til os og er meget nervøse. Situationen har berørt gæsterne meget, svarer hun.

Sun Tours gæster kommer hjem søndag og rejsende med Detur kommer først hjem mandag, oplyser Detur til Ekstra Bladet.

Søndag aften sender Thomas Cook Airlines, der er Spies’ eget flyselskab, en Airbus 330-300 fra Oslo til Tunesien. Flyet er tilbage i København efter midnat. Flyet, der er Nordens største charterfly, har plads til 396 gæster.