Så voldsomt lød terrorangrebet

30-40 skud kan høres på lydoptagelse, der er optaget fra Krudttønden under attentat

Opdateret: En paneldebat om ytringsfrihed forvandlede sig med ét til en tragedie, da en mand bevæbnet med en maskinpistol eller et maskingevær forsøgte at trænge ind i kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

En mand på omkring 40 år blev dræbt og tre politifolk såret under attentatet, som efterforskes som et terrorangreb.

En lydfil, som BBC har lagt ud, vidner om, hvor voldsomt skuddramaet på Østerbro var. På optagelsen kan man høre en kvindelig deltager til debatmødet tale om ytringsfrihed i sekunderne op til, at de første skud blev affyret.

- Det er gået op for mig, at hver gang vi taler om disse menneskers aktivitet, så vil de sige 'ja, vi har ytringsfrihed, men...' Og det er problemet - 'men'... Hvorfor siger vi stadig 'men', når vi...

'Jeg lå i opbevaringsrum under angreb'

Og så bliver kvinden afbrudt af skudsalven. De op 40 skud blander sig med lyden af stole, der panisk trækkes ud, trampen fra de mange mennesker og noget metal, der rammer gulvet.

KLIK HER FOR AT LYTTE TIL LYDFILEN

En cirka 40-årig civil mand mistede livet under angrebet, der formodes at have været rettet mod den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks, som var blandt deltagerne i arrangementet. Vilks tegnede profeten Muhammed som en hund tilbage i 2007 - to år efter, at Jyllands-Posten bragte de 12 meget omtalte Muhammedtegninger i avisen.

Tre andre - to PET-livvagter og en betjent fra Københavns Politi - blev også ramt af skud, men er uden for livsfare. De blev ramt i skulderen, lysken og benet.

Opdatering: Der er opstået tvivl om ægtheden af et videoklip, som har floreret på sociale medier, hvor man ser et vindue blive splintret af skud i forbindelse med attentatet på Østerbro.

Ekstra Bladet har fjernet klippet.

Terrordrab: Følg med minut for minut

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter