Saudiarabisk politi skyder to formodede terrorister i Mekka

Mens politiet skyder to formodede terrorister i forsvar, sprænger to andre militante sig selv i luften.

I den hellige by Mekka i Saudi-Arabien har fire personer torsdag mistet livet under en razzia.

Saudiarabisk politi har således skudt og dræbt to formodede terrorister, mens to andre militante sprængte sig selv i luften med selvmordsbælter, siger Saudi-Arabiens indenrigsministerium.

- Terroristerne begyndte at skyde mod sikkerhedsstyrkerne, hvilket de reagerede på, og det fører til, at to mistænkte bliver dræbt, mens de andre begår selvmord ved at sprænge sig selv i luften med selvmordsbælter, udtaler en talsmand fra ministeriet i en erklæring.

Politiet havde omringet de mistænktes skjulested mellem byerne Mekka og Taif torsdag morgen, da skyderierne begyndte.

Samtidig med skyderierne var der også en razzia på et skjulested i Det Røde Hav i byen Jeddah, hvor to personer blev anholdt.

- De bliver undersøgt for deres deltagelse og relationer i terrorcellen", siger talsmanden.

Han tilføjer, at razziaen en opfølgning på et angreb i byen Bisha i sidste uge, hvor to formodede terrorister blev dræbt i et skyderi med sikkerhedsstyrkerne.

Sikkerhedsstyrkerne forhindrede en bilbombe i at sprænge.

En tredje mistænkt, Iqab Mujab al-Otaibi, flygtede, men blev senere anholdt iført et selvmordsbælte, oplyser ministeriet.

Ifølge ministeriet deltog Otaibi angiveligt både i et dødeligt skyderi på en shiamuslimsk moské tilbage i 2014 og i et bombeangreb, der var målrettet sikkerhedsstyrker ved en moské i Aseer-provinsen sidste år.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebene og flere bombesprængninger og skyderier i Saudi-Arabien siden slutningen af 2014.