Sommerferie i udlandet: Her skal du passe på

På flere populære sommerferiedestinationer opfordrer Udenrigsministeriet danskerne til at udvise forsigtighed

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Følg Terror

Efter terrorangrebet mod to hoteller i Sousse i Tunesien, som har kostet mindst 37 mennesker livet, har Udenrigsministeriet ændret deres rejsevejledning i området. Ændringen indbefatter, at danskere, der befinder sig i området omkring Sousse, opfordres til at udvise ekstra forsigtighed og følge situationen tæt ved hjælp af for eksempel deres rejseselskab. Det er dog et helt generelt råd, at man skal udvise forsigtighed, når man rejser i Tunesien.

'Der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål i Tunesien samt ved turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet. Der er også risiko for bortførelse af vesterlændinge. Rejsende bør udvise forsigtighed,' skriver Udenrigsministeriet.

Terrorekspert: Derfor angreb de

Pas på i Egypten
Tunesien er dog ikke det eneste populære rejsemål, som indbefatter en vis risiko for terror. Også i Egypten skal man være forsigtig, især på Sinai-halvøen, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle rejser med undtagelse af i selve Sharm el Sheikh og i området omkring bygrænsen, hvor der er turistaktiviteter.

'Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger og bortførelser i hele Egypten. Der er en høj risiko for terrorangreb på Sinai-halvøen, men også i Kairo og i andre større byer især mod vestlige mål,' lyder det fra Udenrigsministeriet.

Generelt frarådes unødvendige rejser i Egypten, med mindre man befinder sig i de turistede områder.

Tunesien: Gerningsmand skjulte Kalashnikov under parasol

Skærpet fokus på Danmark i Marokko
Desuden bør man også være opmærksom som dansker, hvis man skal en tur til Marokko. En uafklaret situation i Mali medvirker ifølge Udenrigsministeriet til, at der vurderes at være en risiko for angreb på vestlige interesser.

'Ud over den generelle terrortrussel i store dele af verden er der, som følge af militante islamisters skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at danskere og danske interesser kan blive mål for terrorangreb og bortførelser visse steder i udlandet. Det gælder særligt i tilfælde, hvor personer eller interesser umiddelbart kan identificeres som danske,' skriver Udenrigsministeriet i deres rejsevejledning til Marokko.

Dansk øjenvidne ved angrebet hotel: Der er vild panik

Også i Tyrkiet er der jævnlig terroraktivitet, men særligt et sted i landet skal man udvise 'stor forsigtighed', når man rejser.

'Der bør generelt udvises stor forsigtighed i forbindelse med rejser og ophold ved den tyrkisk-syriske grænse pga. terroraktivitet, bombeeksplosioner, kamphandlinger ved grænsen samt risiko for bortførsler enten med henblik på pengeafpresning eller med politiske mål for øje.

Også i Thailand er der en risiko for terror, men den er størst i de sydlige provinser Songkhla, Narathiwat, Yala og Pattani, hvor der ofte er angreb. Alle unødvendige rejser til og igennem disse områder frarådes derfor af Udenrigsministeriet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind