Spansk politi bekræfter: Hovedmistænkt bag terrorangreb dræbt

Spansk politi bekræfter, at den person, som blev skudt mandag eftermiddag af politiet, er den terrormistænkte Younes Abouyaaqoub

Efter terrorangrebet var politiet i skudkamp med de mistænkte i Cambrils syd for Barcelona

Den hovedmistænkte fra torsdagens angreb i Barcelona, den 22-årige marokkaner Younes Abouyaaqoub, er blevet dræbt skudt og af politiet. Det bekræfter spansk politi på Twitter.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at han ifølge spanske medier var blevet anholdt, men han er altså blevet skudt og dræbt i en aktion vest for Barcelona mandag eftermiddag.

Aktionen fandt sted i Subirats omkring 50 kilometer fra Barcelona. Og ifølge nyhedsbureauet AP var det en ejer af en lokal vingård, der alarmerede politiet efter at have set en bil krydse ejendommen i høj hastighed.

Bar muligt bombebælte
Younes Abouyaaqoub bar under skudepisoden noget, som kunne ligne et bombebælte. Politiet indsatte efterfølgende en robot, som tjekkede Younes Abouyaaqoub for sprængstoffer.

Ifølge det spanske medie La Vanguardia var der tale om et falsk bombebælte.

To angreb - flere døde
Foruden angrebet på La Rambla gennemførte andre terrorister, formentlig fra Younes Abouyaaqoubs terrorcelle, også et bilangreb natten til fredag i kystbyen Cambrils. Her bar de fem terrorister, som blev dræbt i forbindelse med det angreb, også falske bombeveste.

Myndighederne i Spanien har mandag oplyst, at de har identificeret i alt 15 dødsofre for de to angreb i Barcelona og Cambrils.

Otte mænd - deriblandt to mindreårige drenge - og syv kvinder blev dræbt. 

Over hundrede personer blev sårede. Mere end 50 er stadig indlagt på hospitalet, flere i kritisk tilstand.

De spanske myndigheder gjorde mandag aften status for efterforskningen. Indtil videre har man anholdt fire formodede terrorister, mens otte er blevet dræbt.

Politiet siger ligeledes, at de tolv personer var efterforskningen oprindelige mål, men at det ikke betyder, at efterforskningen stopper her.

Ekstra Bladet følger sagen...

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen