Spansk politi: Én betjent dræbte fire ud af fem terrorister

Politiet i Catalonien er kommet med nye oplysninger om det seneste døgns terrorhændelser

I videoen kan man se politibilerne og høre skududvekslingen mellem politi og mistænkte (Video: Privatoptagelser)

Fem formodede terrorister blev tidligt fredag morgen skudt og dræbt i et sammenstød med politiet i Cambrils, i et angreb der menes at være relateret til torsdagens angreb i Barcelona, hvor 13 mennesker blev dræbt.

Politiet i Catalonien har nu løftet flere detaljer om hændelsen, hvor fem terrorister blev dræbt, efter de blandt andet havde påkørt civile med en Audi.

En civil kvinde afgik fredag ved døden efter at være blevet offer for fredagens angreb i Cambrils.

7-årig dreng er meldt savnet efter terror i Barcelona: Blev væk fra sin mor

Politiet meddeler blandt andet, at én betjent alene skød og dræbte fire ud af de fem formodede terrorister. Det skriver de på Twitter.

Foreløbig er der fra politiets side ikke nærmere detaljer om, hvordan terroristerne blev dræbt, og hvordan den tilsyneladende meget træfsikre betjent fik ram på terroristerne.

Ifølge mediet El País, skulle det dog være sket efter at terroristerne var kørt galt i en rundkørsel. Her var bilen rullet om på hovedet, hvorefter fire terrorister var steget ud og begyndte at løbe hen mod en betjent.

De fire mænd var bevæbnet med knive og økser, da de løb mod betjenten, og det skulle være her, han åbnede ild og dræbte alle fire terrorister.

Fem dræbt - fire anholdt.
Catalansk politi opsummerer desuden, at i alt fem formodede terrorister er blevet dræbt, mens fire er blevet anholdt. Ingen af de fire, der er anholdt, er kendt af politiet for terror-relaterede handlinger i forvejen, oplyser de. Tre af de fire er marokkanske statsborgere, mens den sidste er spanier.

Bruno blev dræbt for øjnene af sine børn

Terroristerne, der gik til angreb i Cambrils, var bevæbnet med en økse og forskellige knive i bilen. Desuden bare de falske bombebælter. Inden de blev skudt, sårede terroristerne en person i ansigtet med en kniv.

Video fra Cambrils: Her er skududvekslingen mellem politi og mistænkte

Politiet arbejder ud fra en teori om, at terroristerne havde brugt lang tid på at forberede angrebene i Barcelona og Cambrils fra det hus i Alcanar, som eksploderede onsdag aften.

- Vi mener, at de planlagde et eller flere angreb i Barcelona. Eksplosionen i huset forhindrede dem i at bruge nogle af de materialer, de havde tænkt sig at bruge i et måske endnu større angreb, end dem der har fundet sted. Derfor blev angrebene i Barcelona og Cambrils måske lidt mere tilfældige, end hvad de havde planlagt, lyder det fra chefen for politiet i Catalonien på et pressemøde.

Foreløbig har det været uvist, hvad der er sket med føreren af varevognen, der kostede adskillige mennesker på Ramblaen livet, men politiet siger nu, at han måske er en af de fem terrorister, der blev skuddræbt i Cambrils.

LIVE

Opdateres...