Stor antiterroraktion i Paris: Har forpurret nyt terrorangreb

De franske myndigheder oplyser, at man med en stor aktion nordvest for Paris har forhindret fremskredne terrorplaner

Her bliver Salah Abdelsalam anholdt

Den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve har for kort tid siden oplyst, at man har anholdt en franskmand, der havde fremskredne planer om et terrorangreb mod landet.

Det siger indenrigsministeren i følge flere internationale nyhedsbureauer.

Samtidig afviser han, at der umiddelbart er tegn på, at de afværgede terrorplaner i Frankrig har forbindelse til tirsdagens angreb i Bruxelles.

Et angreb der foreløbigt har kostet 31 mennesker livet og såret 300.

Ifølge britiske The Guardian skulle anholdelsen være sket klokken 17.30 i Paris-forstaden Argenteuil.

Bernard Cazeneuve oplyser, at franske sikkerhedsstyrker i forbindelse med aktionen lukkede et større område i forstaden ned, mens den store politiaktion var i gang.

- De seneste ransagninger er sket efter en anholdelse foretaget af den franske efterretningstjeneste torsdag morgen, der har gjort os i stand til at stoppe et planlagt bombeangreb i Frankrig. Et angreb, der var i en fremskreden fase, siger Cazeneuve.

Blev overvåget i flere uger

- Vedkommende, der bliver afhørt, er fransk statsborger og mistænkes for at være indblandet i denne plan på højt niveau. Han var en del af et terrornetværk, der planlagde at angribe Frankrig, siger ministeren.

Den anholdte er blevet overvåget af de franske myndigheder 'i flere uger', oplyser Cazeneuve, der tilføjer, at anholdelsen er "resultatet af et tæt og konstant samarbejde mellem europæiske efterretningstjenester".

Siden fredag d. 13 november 2015 har Frankrig været i højt alarmberedskab efter terrorister med tætte bånd til Islamisk Stat skød og bombede flere lokationer i Paris. Ved disse terrorangreb blev mere end 130 mennesker dræbt mens yderligere 430 blev såret.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere