Stor politiaktion i Bruxelles: Bliv væk fra vinduerne

Belgisk politi er netop nu i gang med en større aktion i centrum af Bruxelles

Kontrollen af gennemkørende køretøjer bliver i øjeblikket udført med trukkede pistoler af politiet i Bruxelles. Det seneste døgn har det været massivt til stede overalt i den belgiske hovedstad. (Video: AP)

Er du i centrum af Bruxelles? Vi vil gerne høre fra dig. Send os en SMS på 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk

Det belgiske politi er fortsat i det højeste alarmberedskab, da myndighederne vurderer at terrortruslen mod byen er overhængende.

Byen knyttes tæt til terrorangrebet i Paris for ni dage siden, da flere af terroristerne havde tætte forbindelser til Bruxelles-forstaden Moleenbek.

Søndag aften har belgisk politi iværksat endnu en stor politiaktion i byen.

Denne gang er omdrejningspunktet dog byens centrum i nærheden af Grand Place.

Flere belgiske medier reporterer, at politiet har afspærret dele af kvarteret ved Rue du Midi af. Samtidig skulle politiet have bedt beboerne i det berørte område om at holde sig væk fra vinduerne.

Politiet trak pistoler
Norske VG har reportere på stedet.

De beretter at tungt bevæbnet politi og militærpersonel er massivt tilstede i området.

Civile personer eskorteres ud af området og restauranter er lukket ned og folk er flere steder blevet bedt om at samle sig i baglokalerne væk fra gaden.

Ifølge VG er stemningen spændt og politiet trak med det samme våben, da en person ikke adlød politiets ordrer.

Det belgiske netmedie 7sur7 skriver, at flere helikoptere er i luften over byen. Samtidig har politiet taget en bus i brug for at blokere Rue du Lombard.

Ifølge flere medier er militæret også massivt tilstede på Radisson Blu hotellet på Rue du Fosse.

Det belgiske politi opfordrer til, at man ikke deler oplysninger på de sociale medier, der kan forpurre politis aktion i området.

,

Danskere mærker truslen
Den store politiaktion har stor indvirkning på livet i byen.

Det fortæller presserådgiver Søren Andersen til Ekstra Bladet.

- Jeg kom tilbage Bruxelles hertil aften, og kunne straks se, at der var politi og militær overalt herinde i centrum. De er så åbenbart ved at evakuere en bygning, men hvad det er, er ikke til at sige, fortæller Søren Andersen.

Gaderne omkring byens centrum er nærmest mennesketomme og stemningen er trykket.

- Der er medier, der skriver, at politi og militær er ved at evakuere bygninger et par hundrede meter fra, hvor jeg bor.

- Om de søger de her to folk, der har været talt om i medierne, om de søger dem i bygningen, det ved jeg ikke noget om.

Højeste alarmberedskab
Belgiens premierminister, Charles Michel, oplyste tidligere i dag, at det forhøjede alarmberedskab fortsætter i Bruxelles, og at flere soldater og politifolk vil være til stede.

Samtidig fortalte han, at man i morgen vil holde metroen og skoler lukkede.

Årsagen er, at man stadig frygter et angreb som det, der for en uge siden ramte Paris. Målene menes at være indkøbscentre, butikker og offentlig transport.

PET boss: Forestående angreb
Ifølge tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, tager man kun så drastiske skridt, hvis man har konkrete formodninger om et forestående angreb.

- Det er indiskutabelt, at efterretningstjenesten har hørt om en konkret og overhængende fare, når de tager så drastiske skridt som det her, siger han til Ritzau.

- Det er indlysende, at man ellers ikke vil foretage så indgribende restriktioner. Det går ud over folks bevægelsesfrihed og generelle frihed. Det kan et samfund ikke klare særligt længe, siger han.

Opdateres...