Taliban gør alvor af forårsoffensiv og dræber 20 i Kabul

En Talibankriger har sprængt sin bil i luften i Kabuls morgenmyldretid. Mindst 20 meldes dræbt og 208 såret

En selvmordsbomber har midt i myldretiden tirsdag morgen detoneret sin sprængladning i en bil i hjertet af den afghanske hovedstad, Kabul.

- Mange mennesker er blevet dræbt, udtaler landets præsident, Ashraf Ghani.

Samtidig oplyser talsmanden for landets sundhedsministerium, Mohammad Ismail Kawosi, at flere end 20 mennesker er blevet dræbt og mindst 208 såret.

- Vi har stadig ikke det nøjagtige dødstal, siger han ifølge NBC News.

Taliban har taget skylden for bilbomben, der blev efterfulgt af en voldsom ildkamp.

Målet for angrebet, der fandt sted omkring klokken ni lokal tid, var ifølge en meddelelse fra præsidentpaladset tilsyneladende den bygning, der huser Afghanistans primære sikkerhedstjeneste.

- Vi fordømmer på det kraftigste terrorangrebet i Puli Mahmood Khan-kvarteret i Kabul, som har gjort mange af vores landsmænd til martyrer, ligesom mange er såret, udtaler præsident Ashraf Ghani.

- Den her slags feje angreb vil hverken svække viljen eller beslutsomheden blandt de afghanske sikkerhedsstyrker til at bekæmpe terrorisme, siger han videre.

Taliban meddelte for en uge siden, at bevægelsen har indledt sin traditionelle forårsoffensiv, hvor den militante bevægelse optrapper sine væbnede angreb mod styret og dets støtter.

I den forbindelse meddelte bevægelsen, at den vil 'iværksætte storstilede angreb på fjendens positioner i hele landet' under offensiven, som Taliban har døbt 'Operation Omari'.

Det har den gjort til ære for Taliban-grundlægger Mullah Omar, hvis død blev offentliggjort sidste år.

Den årlige forårsoffensiv markerer normalt begyndelsen på 'kampsæsonen', selv om Taliban det forgangne vinterhalvår fortsatte sine kampe mod regeringsstyrkerne uden en sæsonbestemt pause. Det er første gang, det er sket.