Taliban optrapper angreb i ny forårsoffensiv

Nye kampe er blusset op og antallet af angreb er steget under Talibans forårsoffensiv i Afghanistan

Den militante gruppe Taliban har foretaget en række angreb rundt om i Afghanistan onsdag, som er andendagen af den militante bevægelses varslede forårsoffensiv.

- Taliban indledte tunge angreb mod distrikterne Sarkano og Maraware i Kunar omkring klokken fem i morges, siger Ezhar Safai, der arbejder inden for civilsamfundet i den østlige Kunar-provins.

I begge distrikter angreb militante fra Taliban sikkerhedsstyrkernes checkpoints, siger Safai og tilføjer, at de afghanske sikkerhedsstyrker kæmpede tilbage mod talibanerne.

Også andre steder i Afghanistan har den militante gruppe gennemført angreb, blandt andet mod militærets checkpoints på landevejen i de centrale provinser Wardak og Ghazni.

Denne vej fungerer som en af de vigtigste ruter for varer, der importeres fra Pakistan og Iran.

- Jeg holdt stille på landevejen i tre timer på grund af kampe mellem Taliban og de afghanske sikkerhedsstyrker, fortæller en chauffør til det tyske nyhedsbureau dpa.

Tirsdag meddelte Taliban, at bevægelsen vil "iværksætte storstilede angreb på fjendens positioner i hele landet" under offensiven, som bevægelsen har døbt "Operation Omari".

Det har den gjort til ære for dens grundlægger, Mullah Omar, hvis død blev offentliggjort sidste år.

Den årlige forårsoffensiv markerer normalt begyndelsen på "kampsæsonen", selv om Taliban det forgangne vinterhalvår fortsatte sine kampe mod regeringsstyrkerne uden en sæsonbestemt pause. Det er første gang, det er sket.

Afghanske sikkerhedsstyrker indledte deres egen offensiv, Operation Daggry, i den nordlige Kunduz-provins for en uge siden.