Annonce:
Annonce:

Teenager ville dræbe 1000 amerikanere for IS

19-årig afsløret af undercoveragent: Købte våben for at dræbe 1000 amerikanere for terrorgruppen IS

Uddrag fra sigtelsen, hvor Sullivan forklarer FBI-agenten, at 1000 mennesker skal dø i angrebet.
Uddrag fra sigtelsen, hvor Sullivan forklarer FBI-agenten, at 1000 mennesker skal dø i angrebet.
Annonce:
Følg Terror

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det lyder mest som noget fra en sindssyg krigsfilm. Men det er den skinbarlige virkelighed, at en teenager fra North Carolina igennem længere tid har udtænkt og planlagt et terrorangreb i USA.

Blot 19-årige Justin Nolan Sullivan fra Morganton i North Carolina blev anholdt fredag i sit hjem. Afsløret af en undercoveragent fra FBI, som han havde kommunikeret med online om det ønskede 'store angreb'.

- Justin Sullivan ønskede at begå voldelige handlinger mod uskyldige mennesker i USA og at støtte IS, udtaler specialagent Charge Strong i en pressemeddelelse om sagen.

Agenten fik kontakt med Sullivan i starten af juni. I mails og korrespondancer omtalte den unge mand sig selv som 'mujahedin' og forklarede, at han var konverteret til islam.

Annonce:

Ville dræbe 1000 mennesker
Af anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, ytrede han også holdninger som 'the war is here' og tilbød agenten at blive en del af 'Islamisk Stat i North America'. 

Gennem adskillige samtaler med FBI-agenten tilskyndede den 19-årige ham også til at købe våben til et såkaldt gun show og bad ham bygge en lyddæmper til ham.

- Jeg har brug for den inden næste uge. Jeg har tænkt mig at bruge den i næste uge, dikterede han uvidende om, at han talte med en undercoveragent, og havde angiveligt fredag den 19. juni som deadline.

Forud for det 'store angreb', der skulle ske i næste måned, og hvor Sullivan vurderede at 1000 mennesker skulle dø, før det var stort nok, fortalte han, at han ville øve sig ved at udføre små mindre angreb.

- Vores angreb skal være så stort som muligt. Vi kan udføre små mindre angreb før det store, som en slags træning, skriver han.

Annonce:

Skrækslagen far slog alarm
Om det var en episode tidligere på året, der satte FBI på sporet af den ekstremistiske Sullivan er uklart. Men det fremgår af sigtelsen, at Sullivans far allerede i april måned slog alarm til politiet ved en aften at ringe 112.

- Jeg ved ikke, om det er ISIS eller hvad, men han ødelægger vores Buddah'er og figurer og sådan noget, lød det fra den skrækslagne far til alarmcentralen.

Justin Sullivan havde ødelagt familiens religiøse figurer og endda hældt benzin over dem for at brænde dem.

- Vi tør ikke forlade huset, sagde faderen, mens Sullivan adskillige gange råbte i baggrunden:

- Hvorfor siger I, at jeg er terrorist?

Det var efter den episode, at FBI-agenten første gang tog kontakt til Sullivan.

Skulle øve sig: 'Bare dræb et par mennesker'
Af frygt for, at undercoveragenten netop var en agent, der kunne få ham anholdt, krævede Justin Sullivan samtidig, at agenten skulle dræbe nogle mennesker for ham for at bevise hans ægte intentioner.

Annonce:

- Bare dræb et par mennesker, så jeg ved, du taler sandt, gengives der i sigtelsen. Bare skyd dem, forsvind. Tag en maske på. Gør det om natten, beordrede han. 

Selv planlagde han angiveligt at detonere en bilbombe for at øve sig lidt.

Da agenten spurgte ind til, hvor mange der skulle dø lød det:

- 1000... Ja, jeg tror jeg vil bruge biologiske våben. Vi skal bruge cyanid og benytte gasbomber til at dræbe resten. Det er let nok, tænkte Sullivan om den sindssyge plan.

Ville betale agent for at dræbe forældre
Det var dog i sidste ende den omtalte lyddæmper, der førte til anholdelsen fredag. Det var moderen Elanor, der fandt pakken, og faderen krævede at se, hvad den indeholdt. Han bildte dem ind, at lyddæmperen var en form for filter og angiveligt havde de et skænderi, om han måtte gå til det ønskede gunshow. 

Annonce:

Senere på dagen skred FBI til og anholdte den 19-årige i hjemmet. Under afhøringen indrømmede, at han havde bestilt agenten til at dræbe sine forældre, som begge var tilstede - og sad med tårer i øjnene - under fremstillingen af Sullivan i retten mandag.

I kælderen fandt politiet lyddæmperen gemt sammen med knap 700 $ i kontanter, som formentligt skulle bruges til at betale for likvideringen af forældrene.

De havde håbet at kunne tale med deres søn, men blev forment adgang til ham.

Teenageren står nu sigtet for terrorangreb mod USA, for at ville yde materiel støtte til terrorgruppen IS og for overtrædelse af våbenloven, hvilket kan give ham op til 30-40 års fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: