Terror-enke fordømmer angreb

Konen til den ene af brødrene Kouachi, der i sidste uge lammede Frankrig med terror, taler nu ud

'Fordømmelse' og 'vrede' er det som enken til Cherif Kouachi, der sammen med sin bror Said i sidste uge dræbte 12 mennesker under et terrorangreb i Frankrig, udtrykker til betjentene, der siden har haft hende inde til afhøring.

Enken har angiveligt ikke noget at gøre med angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, men er ligeså lamslået over angrebet som resten af den franske nation, siger kvindens advokat i følge International Business Times.

100.000 jagtede terrorister
Mindst 3,7 millioner mennesker var søndag på gaden i Frankrig for at demonstrere mod terror. (Foto: AP) Terror 3,7 millioner mennesker: Fransk demonstration er historisk

Kouachi-brødrene startede det, der viste sig at blive en bølge af terror, da de onsdag den 8. januar dræbte 10 medarbejdere på Charlie Hebdo og to politibetjente. Efter massakren flygtede brødrene ud af den franske hovedstad.  

Omkring 100.000 soldater og betjente jagtede efterfølgende terroristerne intenst, men de blev først opsporet fredag, hvor de tog fem gidsler i en fabrik i en lille by udenfor Paris.

Ifølge en talsmand for Islamisk Stat er der flere angreb på vej. (Foto: AP) Terror IS-talsmand: Flere angreb på vej i Europa

Mens politiet var ved at forhandle med Kouachi-brødrene ramte næste bølge af terror midt i Paris, da deres medsammensvorne Amedy Coulibaly tog gidsler i et jødisk supermarked. Han dræbte fire, inden både han og Kouachi-brødrene blev nedkæmpet.

Vi deler ikke disse ekstreme ideer
Coulibaliys kæreste er nu eftersøgt over hele verden mistænkt for at have været med til planlægningen af terrorangrebet.

Amedy Coulibalys mor og søstre har nu også taget afstand fra terroren, som bliver kædet sammen med den ekstremistiske gruppering Islamisk Stat.

Terror Splittet Anonymous tager første stik i cyberkrig

Under en demonstration blev deres pressemeddelelse læst op for over tre millioner mennesker midt i Paris.

- Vi deler på ingen måde disse ekstreme ideer. Vi håber ikke, der vil være forvirring mellem disse forfærdelige handling og Islam som religion, siger de i en pressemeddelelse.