Terror i Jakarta: Nabolande øger sikkerheden

Syv personer - inklusiv fem gerningsmænd - er dræbt efter et terrorangreb med bomber og skud chokerede Indonesien torsdag morgen dansk tid

Syv personer meldes dræbt (Video: AP)

Befinder du dig i Jakarta? Ekstra Bladet hører gerne fra dig på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller på mail til 1224@eb.dk

Den indonesiske hovedstad Jakarta fik torsdag middag lokal tid et stort chok, da bomber pludselig sprængte ved en Starbucks-cafe i byen. Det skriver blandt andre Channel Asia News, som har dækket sagen intenst.

Angrebet, som af præsidenten i landet, Joko Widodo, kaldes terror, varede mere end tre timer, inden myndighederne omkring klokken 9.30 dansk tid meldte, at alle pistolmænd nu var enten dræbt eller fangede.

I alt er syv personer ifølge mediet dræbt - heriblandt fem gerningsmænd og to civile, hvor den ene er indoneser og den anden hollænder. Det er endnu uvist, hvorfra terroristerne kom.

Nabolande øger sikkerhed
Som følge af angrebene, som af politiet beskrives som en efterligning af Paris-angrebene i november, har flere nabolande til Indonesien valgt at skærpe sikkerheden.

Singapore, der ligger syd for Malaysia, er blandt landene. Forsvarsministeren i landet, Teo Chee Hean, skriver på Facebook:

- Som tætte naboer og venner til Indonesien er vi kede af tabet af liv og de skader, angrebet har medført. Vi er blevet enige om at øge samarbejdet om sikkerheden for vores to lande.

Også i Malaysia siger politiet, at de har øget sikkerheden som følge af angrebet mod Jakarta.

Krig & katastrofer - 14. jan. 2016 - kl. 06:22 Terror i Jakarta: Syv personer døde

Ingen danskere berørt
Den danske ambassade i Jakarta var lynhurtigt ude og anbefale alle danskere i området, at de forblev uden for offentlige områder. Efter angrebene kunne de bekræfte, at ingen danskere var kommet til skade.

Til Ritzau fortæller den danske ambassadør, Casper Klynge, at stemningen i hovedstaden er anspændt lige nu.

- Der er en masse usikkerhed om, hvor det har fundet sted, hvor mange der er skadet, og hvem der står bag, siger han.

Krig & katastrofer - 14. jan. 2016 - kl. 09:49 Ambassadør i Jakarta: Ingen danskere er kommet til skade

Skyderi i biograf
Angrebet startede med en række eksplosioner ud for en Starbucks-cafe i Jakarta. Politiet fik hurtigt omringet bygningen, og to af gerningsmændene døde, da politiet nærmede sig dem, mens bombemændene var på deres motorcykler. Da de kunne se, at de ikke kunne undslippe, lod de deres selvmordsbælter gå i luften.

Starbucks har nu valgt at lukke alle deres cafeer i Jarkata midlertidigt (Foto: AP)
Starbucks har nu valgt at lukke alle deres cafeer i Jarkata midlertidigt (Foto: AP)

Samtidig rykkede politiet ind i den store, omringede bygning, som også huser en biograf. Her blev der udvekslet skud mellem politiet og gerningsmændene.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere