Annonce:
Annonce:

Terror-mistænkt dansker anholdt in absentia i Tyrkiet

En dansk IS-kriger, der er mistænkt for at have deltaget i nytårsmassakren på den tyrkiske natklub Reina, som kostede 39 mennesker livet, er anholdt in absentia

Terroristen skyder sig her vej ind i natklubben Reina i Istanbul med en langløbet riffel. 39 blev dræbt i angrebet.
Terroristen skyder sig her vej ind i natklubben Reina i Istanbul med en langløbet riffel. 39 blev dræbt i angrebet.
Annonce:
Følg Terror

Opdatering 13. juli: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at den terror-mistænkte dansker har været tilbageholdt i Tyrkiet. Det er ikke korrekt, han var begæret anholdt in absentia. Fejlen skyldes en oversættelses-fejl. Ekstra Bladet beklager.

En dansk syrienkriger er begæret anholdt in absentia i Tyrkiet.

Tyrkisk anti-terror politi har begæret den 25-årige dansker af uzbekisk oprindelse anholdt, fordi han er mistænkt for at være en del af den Islamisk Stat-celle, som planlagde og udførte terrorangrebet mod natklubben Reina nytårsnat. På årets sidste dag skød og dræbte en terrorist fra Islamisk Stat 39 festende mennesker. Siden er den uzbekiske statsborger Abdulkadir Masharipov sigtet for at være manden, der trykkede på aftrækkeren.

 

Annonce:

Den danske statsborger - der har krigernavnet Daniyelik Ibrahim - er mistænkt for at have hjulpet terroristen i planlægningsfasen og for at være en del af en Islamisk Stat-terrorcelle i Istanbul.

 

Den formodedede drabsmand fra angrebet på natklubben Reina nytårsnat i Istanbul. Foto: AP
Den formodedede drabsmand fra angrebet på natklubben Reina nytårsnat i Istanbul. Foto: AP
 

 

Fra Snapstinget til martyrdøden i Syrien: Sådan var dansk koks hemmelige liv

Den anerkendte tyrkiske avis KARAR fortæller, at de har en aktindsigt fra det tyrkiske antiterror-politi, der viser, at  de kører en retsundersøgelse mod danskeren, som de mener er udsendt fra en af topterroristerne i Raqqa.

Tyrkiske myndigheder vil ikke oplyse mandens virkelige navn, og Ekstra Bladet har kun fundet hans 'kunya' - krigernavn - som er Daniyelik Ibrahim.

 

Vestegns-familie kæmper for Islamisk Stat

Dansk Syrien-kriger tilbageholdt i Tyrkiet

 

Annonce:

Tidligere er  to danskere tilbageholdt, dansk-kurderen S.K. og den 45-årige M. L. Ekstra Bladet kunne den 31. december afslører, at dansk-kurderen S.K. var blevet såret og taget til fange af den sunni-islamiske oprørsgruppe Noural-Dinal-Zenki omkring kampene i Kobane og efterfølgende udleveret til de tyrkiske myndigheder. Manden optræder kun med sine initialer, fordi han herhjemme er fængslet in absentia - uden fremmøde - for at tilslutte sig en terrororganisation, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Nour-din-Zenki-gruppen

Nour-din-Zenki-gruppen

Nour-din-Zenki-gruppen er en af den myriade af oprørsgrupper, som kæmper i Syrien. Den islamistiske gruppe var tidligere stærke i det nordlige Aleppo. Oprørene er blevet støttet af USA med blandt andet anti-tank-missiler, men USA afbrød forbindelsen i begyndelsen af 2015 efter, at gruppen blev mistænkt for flere overgreb og brud på menneskerettighederne. Islamisterne blev for alvor berygtede, da der begyndte at florere billeder af milits-medlemmer, der halshuggede en kun 12-årig dreng, der blev mistænkt for at arbejde for fjenden.

Kilde: Guardian  

Den 45-årige dansker af libanesisk oprindelse, der bliver tilbageholdt af tyrkerne, er mistænkt for at ville planlægge et terrorangreb. Han blev anholdt sammen med en 38-årig svensk mand, da de forsøgte at komme ind i Tyrkiet på falske papirer. Politiet fandt på deres telefoner billeder, hvor de håndterede våben og sprængstof i Islamisk Stat i Syrien. Det var øjensynligt den svenske mands kone, der havde fortalt politiet om mandens planer.

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: