Terror på turisthotel: Michael løb forgæves for livet

Mindst 29 mennesker mistede livet, da terrorister angreb et turisthotel i Burkina Faso. Heriblandt Michael Reddering, der efterlader kone og fire børn

Redningsfolk i området natten til lørdag. (Video: AP)

Endnu et frygteligt terrorangreb fandt sted natten mellem fredag og lørdag.

Denne gang blev et turisthotel i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou ramt, da fire jihadister ud af det blå angreb Splendid Hotel og og hotellets cafe.

Ifølge New York Times er mennesker med 18 forskellige nationaliteter blevet dræbt. Angiveligt er der blandet andet tale om seks canadiere, to franskmand, to schweizere,  en amerikaner samt den italienkse cafe-ejers kone og fem-årige datter.

Ingen danskere er ifølge Udenrigsministeriet blandt de døde.

Burkina Fasos premierminister, Paul Kaba Thieba, bekræfter ifølge nyhedsbureauet dpa, at militante islamister har dræbt 26 mennesker, og Thieba oplyser yderligere, at 56 mennesker er blevet såret - flere af dem alvorligt.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Ringede til konen
Det første navngivne offer er den 45-årige amerikaner Michael Riddering.

Inden sin død drev han et børnehjem for forældreløse børn i Burkina Faso sammen med sin kone, men en tur på cafe kostede ham livet. Det bekræfter hans svigermor over for AP.

Amerikaneren ankom tidligt til cafeen sammen med en lokal præst, fordi de skulle holde møde om børnehjemmet, men pludselig gik det galt. Terroristerne kom ind og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Michael Riddering og præsten løb hver sin vej, og da præsten havde sin amerikanske vens telefon, valgte han at ringe til Michaels kone.

Linjen gik dog hurtigt død, og senere blev Michael Riddering fundet død, mens præsten overlevede på mirakuløs vis.

Det skriver The Guardian.

Efterlader fire børn
Michael boede fast i Burkina Faso sammen med sin kone Amy. Det amerikanske par havde fire børn heriblandt to, som de havde adopteret fra Burkina Faso.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- De så frem til at fortsætte deres arbejde i Burkina Faso og opdrage deres børn sammen. Mikes liv blev på tragisk og uventet vis forkortet. Vi er i sorg sammen med Amy, familien og alle andre, der kendte Mike, skriver Sheltering Wings, der har været med til at støtte Michael Redderings børnehjem økonomisk.

Amerikaneren var oprindeligt fra Florida, hvor han boede sammen med sin kone. Men i 2011 besluttede han de sig for at sige deres job op og flytte til Afrika.

Al Qaeda tager skylden
Ifølge præsidenten Roch Marc Christian Kabore har Al-Qaeda taget ansvaret for terroraktionen, hvor dødstallet nu er steget til 23 dræbte foruden de fire terrorister, der deltog i angrebet.

Det arabiske nyhedsmedie Al Jazeera melder, at to af de fire terrorister tilsyneladende er kvinder.

De fire terrorister udløste først flere bilbomber, hvorefter de stormede hotellet. Det udviklede sig senere til en gidselsituation, hvor 126 blev holdt fanget.

De blev lørdag morgen befriet, da sikkerhedsstyrker ryddede hotellet. De nationale styrker fik blandt andet støtte fra franske enheder, der over natten var fløjet til hovedstaden for at bistå redningsaktionen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere