Terror-sagen: Omars lillebror anholdt

18-årig lillebror til terrorist bliver lørdag fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for at have medvirket til Omar El-Husseins handlinger

Hør Ekstra Bladets kriminalredaktør fortælle om dagens aktion her.

Har du set noget - eller kender du den anholdte? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Det er Omar El-Husseins 18-årige lillebror, der fredag formiddag blev anholdt og sigtet af politiet. Det bekræfter en nabo, som overværede anholdelsen, over for Ekstra Bladet.

- Han forholdt sig meget roligt, siger Tim Poulsen, der bor i samme opgang som den 18-årige. Han har set og hilst på den unge mand i opgangen adskillige gange, men kender ham ikke personligt.

- Det er en mærkelig situation, hvis det viser sig, at man bor i opgang med en, der måske er involveret i en terrorhandling. Så kommer det pludselig tæt på, siger Tim Poulsen.

Ny aktion: Ung mand anholdt i terrorsag

Politiet ransagede også i og omkring den 18-åriges lejlighed dagen efter Omar El-Husseins to angreb på Krudttønden og den jødiske synagoge. Også her blev en ung mand anholdt og efterfølgende løsladt igen, men det er uvist, om det også dengang var Omars lillebror, politiet tog med.

Anholdelsen skete fredag formiddag, men politiet er fortsat talstærkt til stede omkring Vognmandsmarken ved Hans Knudsens Plads, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger er aktionen på Østerbro relateret til formiddagens anholdelse i sagen.

Målet er mere specifikt en adresse på Vognmandsmarken, hvor Omars lillebror ifølge Ekstra Bladets oplysninger er tilknyttet.

Politiet vil hverken be- eller afkræfte, at den anholdte har familiemæssig relation til den 22-årige terrorist.

Politiet står vagt ved Vognmandsmarken, hvor et familiemedlem til Omar El-Hussein har adresse. (Tv: Linda Johansen)

Politiet har arbejdet på stedet i et par timer og har spærret store områder af med minestrimmel. Også kælderen under ejendommen på Vognmandsmarken bliver gennemsøgt af politiet, der ligeledes har flere hunde med, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

To andre på 19 og 22 år sidder i forvejen fængslet i sagen. De er blandt andet sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med at an- og afskaffe våben samt for at have sørget for et tilholdssted.

Omar El-Hussein blev selv dræbt efter sine to terrorangreb mod henholdsvis kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade i Københavns indre by.

En bil - muligvis tilhørende den anholdte unge mand - bliver bugseret væk af politiet. (Tv: Kenneth Meyer)

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.