Terroralarm lukker igen tysk banegård

13 mennesker skulle forlade deres hjem nær Pasing-stationen i München, mens politiet ledte efter mulig bombe.

Den togstation, der nytårsaften blev evakueret i München på grund af en terrortrussel, er natten til søndag igen blevet rømmet.

Det bekræfter en talsmand fra politiet over for det tyske nyhedsbureau dpa.

- Der er ikke fundet noget mistænkeligt, lyder det fra talsmanden, der kun bekræfter, at der har været en politiaktion på München-Pasing-stationen i den vestlige del af byen.

Ifølge dpa og radiostationen Bayerischer Rundfunk var det en bombealarm, der fik politiet til at rykke ud ved midnat.

Stationen blev gennemgået af betjente og en politihund, der ledte efter sprængstoffer, lyder det.

13 personer måtte af sikkerhedsmæssige årsager forlade deres hjem i nærheden af banegårdspladsen, mens aktionen stod på, skriver Bayerischer Rundfunk på sin hjemmeside.

Tog passerede stationen, mens politiet arbejde på stedet, men ingen tog fik tilladelse til at standse ved banegårdens perroner.

Alarmen er tidligt søndag morgen blevet afblæst, efter at politiet ikke har fundet spor efter en bombe eller sprængstoffer, der angiveligt skulle være placeret i en telefonboks.

Nytårsaften overskyggede en "konkret terrortrussel" festlighederne i München, da to togstationer i storbyen blev evakueret. Det drejede sig om Pasing-stationen og hovedbanegården.

Politiet kom i alarmberedskab sent nytårsaften, da myndighederne fik oplysninger om, at et muligt angreb kunne være under opsejling i byen, og beviserne var så håndfaste, at de ikke kunne ignoreres, lød det fra en polititalskvinde.

Senere nytårsnat oplyste myndighederne, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) tilsyneladende stod bag planerne, der angiveligt indebar, at flere gerningsmænd skulle udføre selvmordsangreb i den sydtyske storby ved midnat, når folk bød det nye år velkommen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere