Terrorangreb i London: Tre sårede

London Politis antiterrorenhed har søndag aften overtaget efterforskningen af sagen, oplyser politiet i en pressemeddelelse

Billeder fra Streatham High Road, hvor politiet rykker ind. Video: Youtube/ boguta37

En person er i livsfare og indlagt på et hospital i London, efter at en mand stak to personer ned på Streatham High Road i det sydlige London søndag eftermiddag.

En mistænkt blev skudt og dræbt af politiet. Han havde en genstand fastspændt til kroppen, som viste sig at være en attrap, meddeler politiet i den britiske hovedstad.

Hvilken genstand, der er tale om, oplyser politiet ikke.

Foto: Simon Dawson/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Dawson/Ritzau Scanpix

London Politis antiterrorenhed har søndag aften overtaget efterforskningen af sagen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

'Hændelsen blev hurtigt erklæret en terrorhændelse, og vi mener, at den islamistisk relateret,' siger vicepolitidirektør Lucy D'Orsi i en udtalelse, som politiet har lagt på Twitter.

Foto: Hollie Adams/Getty Images
Foto: Hollie Adams/Getty Images

Tre ofre
Tre personer er kørt på hospitalet. En mand blev stukket ned, og er i livsfare ligesom en kvinde også blev stukket ned, og har mindre skader. Et tredje offers skader menes at være forårsaget af glasskår i forbindelse med at politiet affyrede skud.

Alle tre ofre er kørt til et hospital i det sydlige London.

Foto: Simon Dawson/Ritzau Scanpix
Foto: Simon Dawson/Ritzau Scanpix

De nærmere omstændigheder ved angrebet er stadig ved at blive undersøgt.

Så en mand med machette
I en udtalelse på Twitter skrev Londons ambulancetjeneste tidligere søndag:

- Vi modtog klokken 13.58 i dag meldinger om en hændelse ved Streathams hovedvej. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige beredskabstjenester og behandler et antal patienter ved gerningsstedet.

En 19-årig studerende har fortalt til Sky News, at han så en mand med en machete i hånden og metalfarvede beholdere på brystet. Manden blev jagtet af to personer, som han formoder, var civilklædte politifolk.

- Så blev manden skudt. Jeg tror, at jeg hørte tre skud, men jeg kan ikke helt huske det, fortæller det 19-årige øjenvidne.

Adskillige ambulancer og politibiler er tilstede på Streatham High Road, hvor flere personer er blevet stukket med kniv. Foto: Hollie Adams/Getty Krimi Offer i livsfare: Flere stukket ned i terror-relateret angreb i London