Terrorcelle i Belgien ville have udført angreb i Paris

Det skulle ikke have været Bruxelles, men Paris, der blev offer for angreb i marts, siger belgisk anklager

Billeder her er fra Maalbeek metrostation, da stedet blev ramt af en terrorbombe 22. marts i år (Foto: All Over Press)
Billeder her er fra Maalbeek metrostation, da stedet blev ramt af en terrorbombe 22. marts i år (Foto: All Over Press)

Den Bruxelles-baserede terrorcelle, der planlagde og udførte et angreb i Bruxelles 22. marts, havde oprindeligt planer om at ramme Paris.

Det siger den belgiske anklagemyndighed søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men gruppen blev overrasket over politiefterforskningen og valgte derfor at udføre angrebet i den belgiske hovedstad i stedet for i den franske, som ellers var planen.

- Terrorgruppen havde oprindeligt intentionen om at ramme i Frankrig igen, siger statsanklageren i Belgien.

- Men overrasket af den hastige udvikling i politiefterforskningen tog de en hurtig beslutning om at angribe Bruxelles, lyder det fra statsanklageren.

Ved angrebene i Bruxelles i marts, som både ramte Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek, blev i alt 32 mennesker dræbt.

Fredag foregik der anholdelser af i alt seks mænd, der sættes i forbindelse med angrebene.

En af dem er den meget eftersøgte Mohamed Abrini, som er blevet kendt som "manden med hatten" efter at være blevet set på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles.

Ifølge den belgiske statsanklager er han sigtet for terrordrab, forsøg på terrordrab samt deltagelse i en terrorgruppes aktiviteter.

Af de fem øvrige anholdte er to nu løsladt igen, mens to andre ligeledes sigtes for terrordrab og for at deltage i en terrororganisation, oplyste anklageren lørdag aften ifølge Reuters.

De to sigtede er Osama K., som angiveligt er en 23-årig svensk mand hvis navn tidligere har været fremme, samt en rwandisk statsborger, som anklageren kalder Hervé B. M.

Efterforskningen efter angrebet i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt, viste, at flere af gerningsmændene boede i Belgien. Herunder hovedmistænkte Salah Abdeslam, som blev anholdt efter at have skjult sig i månedsvis efter Paris-angrebet.

Se mere om anholdelsen af de seks mistænkte her (Video: Ritzau)