Terrorist får muslimsk begravelse i Brøndby

Familien ønsker, at terroristen, Omar Abdel Hamid El-Hussein, skal begraves i Danmark efter islamisk tradition

(Privatfoto)
(Privatfoto)

Omar Abdel Hamid El-Hussein, gerningsmanden bag weekendens attentater, skal stedes til hvile i Danmark på den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

Den 22-årige har palæstinensisk baggrund og har boet flere år i Jordan, men er født i og bliver begravet i Danmark.

- Han skal begraves på helt almindelig vis. Vi dømmer ikke vores døde ud fra deres fortid. Er man muslim, har man ret til at blive begravet på den muslimske begravelsesplads, siger Kasem Said Ahmad fra Dansk Islamisk Begravelsesfond til BT.

Efter angrebene i Frankrig for en måned siden blev de to Kouachi-brødre bag angrebet begravet i ukendte grave af frygt for, at fanatiske tilbedere skulle valfarte til stedet.

Ifølge muslimsk tradition skal en muslim helst begraves inden for 24 timer, men da politiet endnu ikke har frigivet den afdøde, er det ikke muligt.

Ifølge Kasem Said Ahmad har faren til den 22-årige sagt, at han ikke vil tale med nogen om begravelsen, som han bare gerne vil have overstået. Det skriver Ekstra Bladet.

Borgmesteren i Brøndby, Ib Terp (S), håber, at gerningsmandens grav ikke bliver et valfartssted:

- Alle har ret til at blive begravet, så uanset hvad man har gjort, har han ret til begravelse. Det ville give ham martyrium uden lige, hvis man modsætter sig det.

- Man kan frygte meget, det tør jeg ikke udelukke. Som sagt er der risiko for, at det ville blive opfattet som hån mod religionen, og jeg ser nødigt, at man tilspidser situationen.

- Jeg har ikke umiddelbart indvendinger imod, at han bliver begravet her, men jeg håber selvfølgelig ikke, at hans grav bliver et valfartssted, siger Ib Terp til Ritzau.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt søndag morgen i Københavns nordvestkvarter som følge af to attentater.

Først skød han angiveligt den 55-årige filmmand Finn Nørgaard lørdag eftermiddag på Krudttønden, hvor tre politifolk blev såret.

Om natten dræbte han angiveligt endnu en mand, 37-årige jødiske Dan Uzan, foran synagogen i Krystalgade. Her sårede gerningsmanden desuden to politifolk.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter