Terrorister elsker Playstation 4

Efterretningstjenester har ekstremt svært ved at opfange kommunikation, som foregår på Playstation 4, siger belgisk minister

Det kan være svært for efterretningstjenester at opfange kommunikation via Playstation 4, siger Belgiens indenrigsminister. (Pr foto)
Det kan være svært for efterretningstjenester at opfange kommunikation via Playstation 4, siger Belgiens indenrigsminister. (Pr foto)

Efterretningstjenester har det ekstremt svært ved at dekryptere kommunikation, som foregår via Sonys spilkonsol Playstation 4. Det sagde Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon, på en konference tirsdag - tre dage før terrorangrebet i Paris.

- Den sværeste kommunikation mellem disse terrorister er via Playstation 4.

- Det er ekstremt svært for vores efterretningstjenester - ikke kun belgiske, men også internationale - at dekryptere kommunikation, som foregår via Playstation 4, sagde Jan Jambon på konferencen om terrortrusler arrangeret af Politico.eu.

Bevæbnet politi bevogter lige nu gaderne i Bruxelles. (Foto: AP) Terror OVERBLIK: Sådan efterforskes terrorangrebet i hele Europa

Det er på nuværende tidspunkt ikke kendt, hvordan terroristerne kommunikerede i forbindelse med fredagens terrorangreb i Paris. Men det velkoordinerede angreb øger fokus på myndighedernes evne til at opdage terroristernes brug af nye og anderledes former for teknologi, skriver Politico.

- Folk tror, at rekrutteringer foregår i moskéerne, men jeg tror, at langt størstedelen i dag foregår via internettet.

- Jeg møder ofte forældrene til disse personer, og de fortæller mig, at på et tidspunkt begynder disse børn - eller teenagere - at droppe moskéerne. Moskéerne var for moderate, så i stedet finder de 'sandheden' på internettet, siger Jan Jambon.