Terrormistænkt løsladt for to uger siden

Nye oplysninger fra politiet: Den mand, der lørdag skød og dræbte to mennesker og sårede fem, er kendt af politiet for blandt andet vold og overtrædelse af våbenloven

På et pressemøde søndag fortalte PET, at de godt kendte til den terrormistænkte i forvejen

Den formodede gerningsmand til gårsdagens terrorangreb i København er en 22-årig mand, der er født i Danmark.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Han er endvidere kendt i bandesammenhæng, lyder det.

Derudover kan Ekstra Bladet afsløre, at den 22-årige er blevet løsladt fra fængslet for blot cirka to uger siden efter at have afsonet en dom for grov vold i Københavnsområdet.

Terror Grafisk overblik: Terror i København

Politiet beskriver også, hvordan de under dagens ransagninger og eftersøgning i området omkring Mjølnerparken har fundet beklædning og et automatvåben, der svarer til det, som gerningsmanden ved Krudttønden var iført og anvendte.

- De tekniske undersøgelser skal nu fastlægge om det er tilfældet.

Dan Uzan stod sammen med to svært bevæbnede betjente - alligevel fik terroristen mulighed for at komme på klos hold. Privatfoto. Klik på 'NÆSTE' for at se video fra weekendens hændelser 112 Sådan blev Dan dræbt

Næste skridt er blandt andet at klarlægge den formodede terrorists færden før, under og efter skudattentaterne, ligesom politiet i samarbejde med PET forsøger at finde ud af, om den 22-årig har modtaget bistand fra andre.

Den 22-årige nåede at dræbe to mennesker - en 55-årig filminstruktør under et debatarrangement samt en 37-årig vagt ved en jødisk Bat Mitzvah - før han selv blev skudt og dræbt under en konfrontation med politiet tæt ved Nørrebro Station.

Fem politimænd, heriblandt to PET-livvagter, blev også ramt af skud under de to angreb, men er alle uden for livsfare. PET meldte på et pressemøde tidligere i dag ud, at de også havde kendskab til den unge mand, men ville dog ikke uddybe i hvilken sammenhæng.

(Foto: Gisle Oddstad, VG). Klik på 'NÆSTE' for at følge udviklingen live Terror Dette kan være terroristens våben

FØLG SAGEN LIVE HER - ARTIKLEN FORTSÆTTER EFTER LIVE-BOKSEN:

I pressemeddelelsen melder politiet også endnu engang ud, at det er politiets klare opfattelse, at den 22-årige mand står bag begge gårsdagens skudattentat.

Da han blev skudt, skete det, efter han selv havde åbnet ild mod politiet.

Finn Rudaizky. Foto: Carsten Snejbjerg 112 Jødiske samfund: Vi vil have mere sikkerhed

- Den pågældende var på det pågældende tidspunkt i besiddelse af to pistoler og var iført beklædning svarede til det, som gerningsmanden ifølge det oplyste signalement bar ved skudepisoden i Krystalgade, skriver politiet.