Annonce:
Annonce:

Terrortiltalt råbte ad dommeren: Jeg har stadig mobil i fængslet

Fængslet i fire uger: Lukkede døre ved fristforlængelse af 31-årig terrortiltalt, selvom retssagen kun er en måned væk. Inden dørene lukkede, nåede terrortiltalt at råbe af dommer og anklager

En dag vi aldrig glemmer. Der var et stort blomster hav foran Københavns Synagoge efter angrebet (Video: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Terror

Selvom der kun er en måned til, at retssagen mod fire tiltalte i terrorsagen fra Krudttønden og den jødiske synagoge, holder politiet fortsat kortene tæt ind til kroppen.

Således blev dørene ved dagens fristforlængelse af en 31-årig mand lukket for pressen og tilhørere. Det skete på anklagerens opfordring - blandt andet fordi politiet fortsat efterforsker en sag om mobiltelefoner, som de terrortiltalte har haft i fængslet.

Narkohunde sættes ind i kampen mod skjulte mobiltelefoner

Både forsvareren og de tilstedeværende journalister protesterede - uden held - mod dørlukning - og det samme gjorde den 31-årige terrortiltalte selv.

Han var med på en videoforbindelse fra det arresthus, han sidder i.

- I har haft ni måneder, hvor længe skal I bruge, råbte den 31-årige og viftede vildt med armene, som han ellers havde holdt stramt over kors, mens anklageren talte.

Annonce:

Fire er tiltalt for medvirken til terror i København

- Jeg har fra dag ét fortalt, at jeg havde en mobiltelefon i fængslet - en mobil, I selv har givet mig, påstod han.

- Og jeg har stadig en mobiltelefon, så når I finder den, skal I vel efterforske igen. Det giver ikke mening, laver I sjov med mig, råbte den 31-årige vredt til dommeren, som til sidst afbrød den terror-tiltalte mand og fortsatte med sin kendelse.

Efterfølgende blev pressen og to veninder til den tiltalte ført ud af lokalet. Men selv uden for lokalet kunne man tydeligt høre den vrede mand fortsætte sin svada mod dommer og anklager.

Nu bliver Finn og Dan helte: Folketinget giver terror-ofre hæderspris

Den 31-årige er tiltalt for, sammen med tre andre, at have hjulpet Omar el-Hussein med angrebene i København 14. og 15. februar sidste år.

Annonce:

Her blev først kulturhuset Krudttønden på Østerbro angrebet af den unge terrorist, og filminstruktøren Finn Nørgaard mistede livet, mens flere betjente blev såret af skud og glas fra det vinduesparti, Omar el-Hussein skød imod.

Senere var målet den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor der blev holdt Bat Mitzvah for en ung jødisk pige. Her mistede den frivillige vagt Dan Uzan livet, mens to betjente blev ramt af Omar el-Husseins skud, men overlevede.

Politiet har på et år bevogtet jøder i 422.436 timer

Den 31-årige og de tre andre er tiltalt for at have hjulpet med blandt andet udstyr og tøj til el-Hussein, ligesom de - ifølge anklageskriftet - stillede den computer til rådighed, som Omar el-Hussein søgte det ene af sine mål på.

Den 31-årige er desuden tiltalt for besiddelse af våbenammunition. I retsmødet blev han fængslet i fire uger frem til 10. marts, hvor sagen starter.

Annonce:

De tre andre tiltalte i sagen har ladet sig frivilligt fristforlænge frem til retssagen, som starter 10. marts. Derudover er en femte mand sigtet i sagen, men det er uvist, om der rejses tiltale mod ham også. Han blev løsladt 21. januar.

Statsadvokat: OK at dræbe Omar el-Hussein

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: