Thailand anholder endnu en mand for bombeangreb

Politiet har nu to personer i deres varetægt ovenpå bombeangreb 17. august

Politiet i Thailand har anholdt endnu en mistænkt for angrebet 17. august. Her bliver den første anholdt i weekenden. (Foto: AP)

Siden en bombe rystede den thailandske hovedstad Bangkok og dræbte 20 mennesker 17. august, har landets politi været i en intens eftersøgning efter de ansvarlig gerningsmænd.

Cirka en uge efter angrebet blev en mand anholdt for sin medvirken i attentaterne, og nu har politiet anholdt endnu en person.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Ifølge nyhedsbureauet AP er det angiveligt 'den hovedmistænkte' bag angrebene, der nu er i politiets varetægt. Ligesom den første anholdte, er den anholdte mand ikke fra Thailand, fortæller landets premierminister Prayut Chan-o-cha.

I dagene efter bombeangrebet offentliggjorde thailandsk politi billeder af manden, de mente havde placeret bomben i Erawan-templet, men selvom premierministeren har udpeget den anholdte som hovedmistænkt, er det uklart, hvorvidt der er tale om den mand, der formodes at have placeret bomben.

Mandag offentliggjorde politiet desuden billeder af to nye mistænkte, men det er heller ikke kommet frem, hvorvidt en af dem er kommet i politiets varetægt.

Mandag blev denne mand eftersøgt for sin medvirken i bombeangrebet. (Foto: AP)
Mandag blev denne mand eftersøgt for sin medvirken i bombeangrebet. (Foto: AP)
 
Denne kvinde - en 26-årig thailænder - er også eftersøgt for sin medvirken. (Foto: AP)
Denne kvinde - en 26-årig thailænder - er også eftersøgt for sin medvirken. (Foto: AP)

Baggrunden for angrebet er endnu ikke fastlagt, men en af de teorier, politiet arbejder ud fra, er at angrebet skete som hævn for Thailands strammere kurs over for menneskesmuglere.