Tidligere IS-kriger: Det er venner, der dræber venner

Harry Sarfo meldte sig som hellig IS-kriger, men oplevede, at terror-organisationen var alt for ekstreme. Det lykkedes ham at flygte til Europa, og fra et tysk fængsel fortæller han nu, hvor langt Islamisk Stat er villige til at gå for at bekæmpe Vesten

Inden Harry Sarfo flygtede fra IS, optrådte han i en af terror-organisationens propaganda-videoer (Foto: IS).
Inden Harry Sarfo flygtede fra IS, optrådte han i en af terror-organisationens propaganda-videoer (Foto: IS).

- Jeg har overværet steninger, halshugninger, skudepisoder og hænder, der er blevet cuttet af. Jeg har set børnesoldater, der har deltaget i henrettelser.

Sådan fortæller den tysk-fødte og tidligere IS-kriger Harry Sarfo til The Independent. Han rejste til Syrien i april 2015, men Islamisk Stat var meget mere ekstreme, end han nogensinde havde forestillet sig.

- Islamisk Stat er umenneskelige. Islamisk Stat gav en mand ordre til at dræbe sin egen bror, fordi man mistænkte ham for at være spion. Det er venner, der dræber venner, fortsætter han over for Independent.

Som teenager flyttede Harry Sarfo til London, hvor han konverterede til islam. I Syrien blev han oplært af Islamisk Stats specialstyrker, men han havde svært ved at affinde sig med den måde, Islamisk Stat fortolkede sharia-loven. Det resulterede i, at han tre måneder senere opgav den hellige krig og rejste tilbage til Europa. Her blev han arresteret for at sympatisere med terror-organisationen og for at bryde den tyske våbenlov.

Netop nu sidder han fængslet i Tyskland, mens han venter på, at sagen kommer for retten. Herfra advarer han om, at Vestens kamp mod IS kan resultere i, at der bliver rekrutteret endnu flere IS-krigere.

- De mange bombeattentater giver dem mange flere rekrutter, for børn og mænd vil være villige til at opgive deres liv, da de allerede har mistet deres familie til bomberne. For hver eneste bombe, der falder i Syrien, vil der være nogen, der bringer terroren til Vesten, understreger Harry Sarfo over for The Independent.

Han fortæller samtidig, at Islamisk Stat spiller efter, at Vesten kun angriber fra luften. Men skulle de vestlige soldater i sidste ende betræde syrisk jord, er Islamisk Stat ifølge Harry Sarfo klar til krig, da det eneste de kæmper for er at opnå det evige paradis.