Tidligere klassekammerat: Jihad-John hyldede Hitler

Islamisk Stats britiske bøddel Mohammed Emwazi udviste allerede tidligt bekymrende adfærd, fortæller forhenværende klassekammerater

Se Storbritanniens premierminister David Cameron tale om identifikationen af Jihadi John. (Video: AP)

Allerede i folkeskolen stod det klart for flere af eleverne på Quintin Kynaston Community Academy i London, at deres klassekammerat Mohammed Emwazi ikke var et af Guds bedste børn.

Således fortæller en tidligere klassekammerat til Daily Mail, at Emwazi - som senere er blevet verdenskendt som den berygtede IS-bøddel Jihad-John - i 9. klasse udtrykte stærkt had til jøder og sympati for Hitlers handlinger under 2. verdenskrig.

Den maskerede slagter: Anholdt men løsladt i 2009

Det viste sig blandt andet i en time, hvor underviseren talte om nazisternes jødeudryddelse.

- Jeg hørte Mohammed mumle: 'Godt, de fortjente det'. Jeg troede, han lavede sjov, men senere fortalte han mig, at han hadede alle jøder og bebrejdede dem for muslimernes vanskelige situation, fortæller kvinden, som er 27 år gammel, til Daily Mail.

Ville dræbe Bush
Hun fortæller videre, at han - hver gang han passerede et hus i området Golders Green, som var ejet af en jødiske mand - råbte ting som 'fucking svin'.

Derudover udtrykte han et voldsomt had til USA's tidligere præsident George Bush og tidligere premierminister i England Tony Blair, som han ville slå ihjel, fortæller klassekammeraten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mohammed Emwazi - eller Jihad-John - uden maskering. (Foto: University of Westminster)
Mohammed Emwazi - eller Jihad-John - uden maskering. (Foto: University of Westminster)

Har halshugget flere
Jihad-John, som han er blevet døbt i den britiske presse, er blevet verdenskendt og særdeles berygtet, efter han i gentagne videoer udsendt af Islamisk Stat har ført kniven ved halshugning af gidsler.

Grundet hans maskering har det ikke været muligt at fastslå hans identitet, men tidligere på ugen satte britiske BBC både navn og billede på manden, der er vokset op i London, men har rødder i Kuwait.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sød så han ud, Mohammed Emwazi - i dag bedre kendt som Jihad-John - i folkeskolen (her i 6. klasse). Men allerede som helt ung udtrykte han et bekymrende had over for blandt andet jøder. (Polfoto)
Sød så han ud, Mohammed Emwazi - i dag bedre kendt som Jihad-John - i folkeskolen (her i 6. klasse). Men allerede som helt ung udtrykte han et bekymrende had over for blandt andet jøder. (Polfoto)

Familie vil have ny identitet
Hans familie er officielt fortsat bosat i London, forud for at navnet kom frem gået i skjul og lever i frygt for, at nogen vil hævne sønnens brutale drab, skriver Daily Mail.

Forældrene, der af venner beskrives som 'moderate muslimer', boede i Maida Vale i det vestlige London med deres fem andre børn. De vil nu have ændret deres identitet, så de kan starte et nyt liv uden for Jihad-Johns skygge.

Nye detaljer om Jihad-John

- De risikerer at blive angrebet af racister, og de har ikke gjort noget galt. Det er ikke fair. Det er en god, uskyldig familie. Det er ikke deres skyld, denne ekstremisme er ikke noget, familien støtter på nogen måde, siger en tæt ven af familien.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri