To gidsler dræbt: Kina sværger hævn over Islamisk Stat

Islamisk Stat offentliggjorde i går, at de havde halshugget et norsk og kinesisk gidsel. Det har vagt den kinesiske præsidents vrede

En af verdens mest magtfulde mænd, den kinesiske præsident Xi Jingping, melder sig nu i koret af verdensledere, der fordømme Islamisk Stat.

Det sker efter, at terrororganisationens propaganda magasin Dabiq i det seneste nummer påstår, at det kinesiske gidsel Fan Jinghui og norske Ole Johan Grimsgaard-Ofstad begge er blevet henrettet.

Oplysninger der bekræftes af både de norske og kinesiske myndigheder.

Første kinesiske terror-offer
Drabet på de to gidsler har fået den kinesiske præsident til at tage afstand fra terrororganisationen, som han kalder 'kold blodig' og siger, at 'Kina resolut vil slå ned på enhver terrorhandling'.

Samtidig forklarer en talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, at den kinesiske regering tager afstand fra uhyrligheden, og at retfærdigheden for gerningsmændene skal ske fyldest.

Ifølge CNN er Fan Jinghui den første kineser der mister livet til Islamisk Stat.

Kina har været passive
I modsætning til stormagterne Frankrig, Rusland og USA har kineserne indtil videre forhold sig passivt overfor Islamisk Stat i Mellemøsten.

Den seneste uge har især franskmændene og russerne bombet terrororganisationen intensivt. Det sker efter at alt peget på, at Islamisk Stat er bagmændene bag fredagens terrorangreb i Paris, samt bombningen af et russisk passagerfly over Sinai-ørkenen i Egypten.

To angreb, hvor terroristerne tilsammen formåede at dræbe mere end 350 personer.

Frankrig reagerede umiddelbart efter angrebet ved at sende mere militærmateriel til området.

Blandet andet hangarskibet Charles de Gaulle, der kaldes den franske flådes stolthed.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.