To mænd får livstidsstraf for at ville afspore tog fra Toronto

To muslimske mænd i Canada betroede sig til hemmelig FBI-agent om voldelige planer

En domstol i Canada har idømt to mænd fængsel på livstid for at have planlagt at afspore et passagertog mellem New York og Toronto.

Formålet var at terrorisere befolkningerne i USA og Canada og at tvinge de to lande til at trække soldater hjem fra muslimske lande.

De dømte er den tunesiske student Chiheb Esseghaier og Raed Jaser, der er canadisk statsborger af palæstinensisk oprindelse.

De var tiltalt for at planlægge drab og for deltage i en terrorgruppe.

Dommeren siger, at han ikke har nogen grund til at tro, at de to mænd har opgivet deres radikale idéer.

- Jeg mener, at fængsel på livstid er en passende dom, siger dommeren ifølge avisen Globe and Mail.

Tuneseren Esseghaier modtog afgørelsen med nonchalance og korslagte arme, skriver avisen, mens Jaser holdt sig til hovedet.

- Fængsel på livstid betyder ikke noget for mig, sagde Esseghaier til dommeren, efter at strafudmålingen var blevet læst højt.

Beviserne mod de to bygger i store træk på, hvad en hemmelig FBI-agent har kunnet oplyse. Det lykkedes ham at komme tæt på de to mænd og foregive, at de alle var venner.

Agenten optog samtaler på bånd, hvor afsporingen af toget og andre voldelige forehavender blev diskuteret.

Ingen af de to tiltalte ønskede under retssagen at være repræsenteret af en advokat, og Esseghaier nægtede at anerkende domstolens autoritet. Han sagde, at den eneste strafferet, der tæller, er Koranens.