To piger bag dødeligt bombeangreb i Nigeria

Omkring 20 meldes dræbt ved et dobbelt bombeangreb, som to piger øjensynligt stod bag for gruppen Boko Haram.

Mellem 10 og 20 mennesker blev mandag dræbt ved to bombeeksplosioner, som blev udført af to piger i byen Maiduguri i det nordøstlige Nigeria.

Lederen af en lokal vigilantegruppe siger til dpa, at omkring 20 blev dræbt, men at det er svært at sige, da mange blev sprængt i stumper og stykker.

Den anonyme kilde siger, at to piger dukkede op med bomberne på en travl plads nær en moské. Den ene pige tabte øjensynligt sin bombe og blev selv sprængt i luften, mens den anden bragte sin til eksplosion i midten af en folkemængde.

Reuters skriver, at omkring 10 blev dræbt. Nyhedsbureauet skriver, at øjenvidner talte 10 dræbte på et hospital i byen, hvor Boko Haram har dræbt omkring 100 mennesker i den seneste måned.

Boko Haram har dræbt tusindvis af mennesker i de seks år, hvor gruppen har ført krig mod alle, der ikke støtter dens planer om et kalifat i den nordøstlige og muslimske del af Nigeria.

Gruppen har erklæret, at den er allieret med den militante bevægelse Islamisk Stat, som har udråbt et kalifat i dele af Irak og Syrien.

Boko Haram foretager mange bombeattentater, ofte selvmordsaktioner, mod overvejende kristne mål. Det gælder kirker og skoler.

Omkring 15.000 mennesker er dræbt under den islamistiske kampagne. 1,5 millioner mennesker er tvunget væk fra deres hjem.

Det var Boko Haram, der for godt et år siden bortførte hundredvis af teenagepiger fra landsbyer.

Boko Haram har også været aktiv i andre lande i regionen, og i februar i år indgik Nigeria, Niger, Tchad og Cameroun en koalition, hvor de indledte en målrettet kampagne mod Boko Haram.