Tre nye anholdelser efter Manchester-angreb

Tre personer er blevet anholdt i forbindelse med Manchester-amgrebet, som Salman Abedi formodes at stå bag

Engelske medier skriver, at manden på billedet er den formodede bombemand Salman Abedi. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er blevet bekræftet fra officielt hold. Foto: All over
Engelske medier skriver, at manden på billedet er den formodede bombemand Salman Abedi. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er blevet bekræftet fra officielt hold. Foto: All over

En 23-årig mand var den første anholdte i forbindelse med mandagens bombeangreb i Manchester, som den 22-årige Salman Abedi formodes at stå bag.

Og nu er tre personer yderligere anholdt i South Manchester, rapporterer tv-kanalen Channel 4.

Flere britiske medier rapporterede tirsdag, at politiet gennemførte razziaer i et eller flere huse i South Manchester.

Ikke alene
Nyheden om anholdelserne kommer efter den britiske indenrigsminister Amber Rudd i dag har sagt, at det 'forekommer sandsynligt', at bombemanden i Manchester ikke handlede alene.

- Det forekommer sandsynligt, at han ikke gjorde dette på egen hånd. Så efterretningstjenesten og politiet forfølger deres spor for at sikre, at de får alle oplysningerne. At de er nødt til holde os alle sikre, sagde Rudd tidligere i dag til BBC.

Det ved vi om den formodede bombemand

Politiet har siden angrebet undersøgt Abedis mulige forbindelser for at fastslå, om han var alene. En 23-årig mand - angiveligt hans bror - blev i går anholdt, og ikke overraskende tog terrororganisationen IS da også i går ansvaret for angrebet.

Hvilke efterretninger, der ligger bag teorien om, at han ikke var alene, er ikke blevet uddybet.

Været i søgelyset
Samtidig oplyses det, at den engelske efteretningstjeneste har haft Salman Abedi i søgelyset.

Også den franske efterretningstjeneste kendte til Abedi. De havde blandt andet informationer om, at han skulle have rejst til Syrien.

Udmeldingen kommer samtidig efter, at trussels-niveauet i Storbritannien tirsdag aften blev hævet til det højest mulige.

Politiet i Storbritannien frygter, at endnu et gruopvækkende terror-angreb kan være nært forestående, og derfor har man indsat soldater i gadebilledet.

Op mod 5.000 soldater kan blive sat ind, og de skal varetage nogle af politiets opgaver og patruljere ved blandt andet lufthavne, stationer og ved koncerter, hvor mange mennesker forsamles.