Trump raser over 'taber-terrorister': Røber han her fortrolig oplysning?

Donald Trump har kommenteret på terrorangrebet i London, som han kalder et angreb udført af tabere

Donald Trump mødtes med den britiske premierminister, Theresa May, i januar måned. Foto: Pablo Martinez/AP
Donald Trump mødtes med den britiske premierminister, Theresa May, i januar måned. Foto: Pablo Martinez/AP

London er blevet ramt af endnu et terrorangreb i undergrunden. Foreløbigt er der ikke meldinger om omkomne, men 22 er kørt på hospitalet med forbrændinger.

Nu har den amerikanske præsident, Donald Trump, kommenteret angrebet via sin Twitter-profil.

Fortrolige oplysninger?
Trump opfordrer til, at der skal tages mere initiativ i bekæmpelsen af terror.

- Endnu et terrorangreb i London udført af en taber-terrorist. Det er syge og afsindige mennesker, som blev overvåget af Scotland Yard. Vi skal være proaktive.

I sit tweet skriver den amerikanske præsident, at den person, der plantede bomben, var kendt af politiet i forvejen. En mulig fortrolig oplysning. Men det afviser politiet.

- Det er ren spekulation, da vi ikke ved, hvem der er involveret. Al spekulation hjælper ikke, siger en talsmand fra politiet til CNN.

Den amerikanske præsident vil være bedre til at gribe ind over for terroristernes brug af internettet.

- Taber-terrorister skal håndteres på langt hårdere vis. Internettet er deres primære rekrutteringsværktøj, som vi må lukke ned og bruge bedre.

Større indrejseforbud
Et af præsidentens egne tiltag for at bekæmpe terror var et indrejseforbud, som blev gennemført i marts ved den amerikanske højesteret efter tidligere at have været blevet blokeret af lavere domstole. Det tiltag har til formål at forhindre indrejse fra statsborgere fra Iran, Libyen, Syrien, Somalia og Yemen i 90 dage for personer, der ikke har visum eller opholdstilladelse i forvejen.

Det præsidentielle dekret udløber den 27. september. Men på Twitter siger Trump, at han vil have et langt mere omfattende indrejseforbud.

- Forbuddet mod at rejse ind i USA burde være meget mere omfattende, hårdere og mere specifikt, men det ville ikke være politisk korrekt, hvilket er dumt.

Trump benyttede også lejligheden til at kritisere sin forgænger på posten, Barack Obama.

- Vi har gjort større fremskridt i kampen mod ISIS i løbet af de sidste ni måneder, end Obama-administrationen formåede i otte år. Vi skal være proaktive og beskidte.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen