TV: 21 mennesker dræbt på museum: Video af gerningsmændene frigivet

En video er blevet frigivet, hvor man kan se de gerningsmænd, der onsdag skød og dræbte 21 mennesker på et museum i Tunesien

Den tunesiske regering har frigivet en video, hvor man kan se de to bevæbnede gerningsmænd, Yassine Abidi og Hatem Khachnaoui. På videoen kan man se de to mænds færden på Bardo-museet i forbindelse med terrorangrebet, der kostede 21 mennesker livet.

Se også: 21 dræbt i angreb på museum

De løber rundt med våbnene på museet. På et tidspunkt står de ved nogle trapper, hvor de støder på en mand. De truer ham med geværerne, men han når at flygte.

Angrebet skete onsdag på Bardo-museet, som er en stor turistattraktion i Tunesien. 21 mennesker - alle udenlandske turister på nær én - blev slået ihjel.

De to gerningsmænd havde foruden våbnene også sprængstoffer på sig, som de ikke nåede at gøre brug af.

Trænet i Libyen
Sikkerhedsstyrker skød og dræbte gerningsmændene, der ifølge udtalelser fra Islamisk Stat handlede på vegne af den radikale bevægelse.

De to bevæbnede mænd var ifølge den tunesiske sikkerhedsminister, Rafik Chellytrænet trænet i en lejr for militante islamister i Libyen.

- På ulovlig vis forlod de landet i december for at tage til Libyen, og der var de i stand til at træne med våben, sagde han til en tv-station tidligere på ugen.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 19. mar. 2015 - kl. 16:38 Islamisk Stat tager ansvaret for drabeligt angreb i Tunesien

Onsdagens terrorangreb er det værste i Tunesien, siden landets diktatoriske leder Zine El Abidine Ben Ali blev afsat under en folkelig opstand i 2011.

Ifølge tunesiske myndigheder tilhørte de to gerningsmænd en såkaldt sovende celle, som formentlig findes i flere områder af det nordafrikanske land.

Dagen efter angrebet anholdt det tunesiske politi personer. Fem af disse kan politiet med sikkerhed sætte i forbindelse med de to gerningsmænd, som ses i klippet ovenfor.

Lørdag anholdt politiet lørdag yderligere 20 militante personer, hvoraf halvdelen også menes at have forbindelse til angrebet onsdag.

Se de to gerningsmænd på Bardo-museet i klippet ovenfor.

Hør om angrebet her.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere