TV: Hotelarbejder filmede, mens terrorist slagtede turister

Chokerende 11 minutter lang amatørvideo går verden rundt: En hotelarbejder forsøgte at stoppe den 23-årige Seifeddine Rezgui, som dræbte 38 turister, skriver britisk medie

Her kan du se den sidste del af amatørvideoen. Dette er en forkortet version af den 11 minutter lange video, som nu går hele verden rundt - i brødteksten kan du se hele videoen

Den 23-årige Seifeddine Rezgui nåede at tage 38 menneskeliv i det tunesiske ferieparadis Sousse, før han selv blev gennemhullet i en kugleregn.

En ny 11 minutter lang video af terrorangrebet er nu dukket op nettet. Ifølge det britiske medie Daily Mail er der tale om en unavngiven hotelarbejder, der forsøgte at sætte en stopper for det meningsløse angreb.

Videoen blev netop filmet af den selvsamme hotelarbejder, og man kan se ham løbe fra sted til sted, mens der bliver skudt rundt omkring.

Herunder kan du se hele den 11 minutter lange amatørvideo, som nu går verden rundt

Han forsøger at gemme sig i en busk, mens han bevæger sig ned mod stranden, hvor terroristen - ifølge flere øjenvidner - havde sneget sig ned med en Kalashnikov skjult i en parasol.

Omkring tre minutter og 14 sekunder inde i klippet, når hotelarbejderen til barområdet, hvor terroristen ses vandre rundt. Det bekræfter BBC.


Ifølge BBC er der her tale om silhuetten af Seifeddine Rezgui. Han kan ses, hvis man spoler frem til tre minutter og 14 sekunder i den 11 minutter lange originalvideo

Det kan også ses, at medarbejderen griber nogle ting, som ifølge Daily Mail er en flaske olivenolie. Det fremgår dog ikke helt tydeligt af videoen. Ifølge det britiske medie er dette et forsøg på at snige sig ind på den 23-årige terrorist og afvæbne ham. Den unavngivne mand er på det tidspunkt kun få meter fra gerningsmanden, men da han nærmer sig, peger Seifeddine Rezgui sit våben mod ham, hvilket gør, at hans mission tilsyneladende mislykkedes.


Den ukendte filmer griber ud efter disse ting omkring tre minutter inde i videoklippet, som han angiveligt bruger til at afvæbne terroristen med. Det ligner en flaske olivenolie og en flaske med salt

Det ses herefter, hvordan den ukendte filmer løber ned mod stranden, hvor man kan ane fødderne af dræbte turister.

Ifølge BBC kan man endnu engang ane silhuetten af gerningsmanden, og den unavngivne hotelarbejder udbryder her på arabisk 'hvorfor dræber du mennesker, broder? De her er turister.'

Herefter løber han tilbage mod vejen, og videoen slutter til lyden af skudsalver fra det sted, hvor terroristen blev dræbt.

Angrebet varede i alt 25 minutter, inden Seifeddine Rezgui selv blev skudt ned. Kort tid forinden havde den 23-årige mand offentliggjort en opsigtsvækkende tekst på sin Facebook-profil, hvor han fortalte om sin kærlighed til jihad eller helligkrig.

Tunesisk politi har mandag anholdt flere, der mistænkes for at være en del af et netværk bag den mand, som fredag dræbte 38 mennesker på stranden ved Imperial Marhaba Hotel i badebyen Sousse.

Den yderliggående gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

18 ud af de 38 dræbte turister var briter, skriver Ritzau. Men flere af ofrene ligger fortsat i et lighus og venter på at blive identificeret. Derfor kan det vise sig, at der er flere briter blandt de dræbte.

Ekstra Bladet opsøgte - kort tid efter terrorangrebet var sket - stedet, hvor terroristen blev dræbt (foto: Jakob Jørgensen)

Her er en anden voldsom video fra stranden, da angrebet fandt sted