TV2-ikon kendte terrordræbt: Så sørgeligt

TV2's mellemøstkorrespondent Steffen Jensen kendte flere af dem, der deltog i den Bat Mitzvah, som var mål for terrorangreb lørdag aften

Steffen Jensen er til dagligt bosat i Jerusalem i Israel. (Foto: Thomas Sjørup)
Steffen Jensen er til dagligt bosat i Jerusalem i Israel. (Foto: Thomas Sjørup)

- Jeg savner ord. Det er så forfærdeligt, det der er sket i København i nat og her til morgen.

Sådan indleder TV2's mellemøstkorrespondent sin seneste Facebook-opdatering, som omhandler de to angreb mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København.

Grafisk overblik: Terror i København

Venner i chok: Uvirkeligt at Dan skulle dø på den måde

- En tilhører ved et arrangement om ytringsfrihed. Noget så fundamentalt som retten til at tale, tro, mene og ytre sig frit!!! Hvordan kan sådan noget ske? Og en ung dansk jøde, som beskyttede sine trosfæller, der i menighedshuset bag synagogen få meter borte fejrede en familiefest. En Bat Mitzvah. En jødisk konfirmationsfest. Man er målløs, skriver Steffen Jensen.

- Det er så sørgeligt. Så forfærdelig sørgeligt. Fortvivlende, fortsætter han og fortælller derefter, at han kender mange af dem, der deltog i den Bat Mitzvah, som blev holdt i den jødiske synagoge.

Mindst en anholdt på Østerbro: Politiet graver efter spor

Den unge gerningsmand havde formentlig planer om at trænge ind, men blev stoppet af en vagt - den 37-årige Dan Uzan - og to betjente. Dan Uzan blev skudt i hovedet og afgik ved døden, mens de to betjente overlevede skud i henholdsvis armen og benet. Herefter stak gerningsmanden af.

- De er rystede og føler, at de på grund af deres tro og baggrund er mål for fanatiske islamister, skriver Steffen Jensen om sine jødiske venner.

- Jeg kender Dan Uzan’s vidunderlige familie, som nu er ramt af det ultimative mareridt. Det vi alle sammen frygter. Deres søn stod vagt ved synagogen og passede på andre. Han betalte med sit liv for andres sikkerhed. Vi tænker på Jer alle sammen og deler Jeres sorg, tilføjer han.

To mænd blev dræbt og fem betjente såret under de to angreb lørdag. Tidligt søndag morgen blev den formodede gerningsmand bag begge angreb skudt og dræbt af politiet ved Nørrebro Station. Hans identitet er endnu ikke offentliggjort, men PET har oplyst, at de kendte ham forud for angrebene.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Steffen Jensen, som ikke ønsker at uddybe sin statusopdatering

Her er den seneste opdatering fra PET

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.