Annonce:
Annonce:

Tyrkiet har måske forpurret IS-angreb nytårsaften

Anholdte havde planer om at slå til på plads i Ankara, hvor en stor folkemængde normalt samles nytårsaften.

Annonce:
Følg Terror

Det tyrkiske politi tilbageholder to personer, som menes at være med i Islamisk Stat, og som angiveligt ville foretage et selvmordsangreb nytårsaften i Ankara.

Regeringskilder i den tyrkiske hovedstad siger, at de tilbageholdte, hvis nationaliteter ikke er blevet offentliggjort, havde planer om at slå til i et område af byen, hvor en stor folkemængde normalt samles nytårsaften.

- De anholdte er mistænkt for at være tilknyttet Islamisk Stat og for at planlægge et angreb 31. december om aftenen i Ankara, sige en regeringsembedsmand til AFP.

Tyrkiet har haft forhøjet alarmberedskab, efter at 103 mennesker blev dræbt 10. oktober af to selvmordsbombere i Ankara. De fleste af de dræbte var fredsaktivister.

Angrebet er det værste i landets nyere historie.

Anti-terrorpoliti foretog anholdelserne af de to personer i Mamakdistriktet i udkanten af Ankara, oplyser den private tv-station NTV.

De anholdte, der benævnes med initialerne M.C. og A.Y., skal have overvåget potentielle mål i byen - blandt uden for et stort indkøbscenter og en gade fyldt med barer og caféer.

Politiet har konfiskeret en selvmordsvest, en bombemekanisme med stålkugler og en rygsæk med materialer til bomber, siger embedsmænd.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har siden juli kæmpet mod PKK-militante i den sydøstlige del af Tyrkiet. For få dage siden meddelte tyrkerne, at landet trækker nogle af sine styrker ud af den nordlige Irak-provins Nineveh.

Det sker efter en appel fra den amerikanske præsident, Barack Obama.

Irak protesterede først på måneden mod, at Tyrkiet havde sendt flere hundrede soldater ind over grænsen uden at underrette styret i Bagdad.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: