Tyrkisk politi anholder 13 efter lufthavnsterror

Specialstyrker fra tyrkisk politi har ved aktioner i byerne Izmir og Istanbul anholdt mindst 13 personer

De tyrkiske myndigheder har anholdt mindst 13 personer. Det er sket ved aktioner i byerne Izmir og Istanbul. Det oplyser en kilde hos de tyrkiske myndigheder til Reuters.

De anholdte personer er mistænkt for at stå bag angrebet på Atatürk Lufthavn i Istanbul tirsdag og for at en være del af Islamisk Stat-celler i landet.

Blandt de anholdte er tre udlændinge, skriver Reuters.

Specialstyrker fra det tyrkiske politi har torsdag morgen udført 16 aktioner forskellige steder i Istanbul. Ligeledes har der været aktioner i kystbyen Izmir.

De anholdte personer er angiveligt i kontakt med personer i Syrien. Personerne er under mistanke for at stå for finansiering, rekruttering og logistisk støtte til Islamisk Stat.

Aktionerne sker to dage efter et angreb på lufthavnen i Istanbul, hvor tre selvmordsbombere dræbte 42 personer. Derudover blev 239 såret.

Myndighederne i både Tyrkiet og USA mener, at personer med sympati eller kontakt til Islamisk Stat står bag angrebene, skriver Reuters.

De tyrkiske myndigheder arbejder nu også med en teori om, at den ene af selvmordsbomberne ved Atatürk Lufthavn muligvis ikke er tyrkisk.

- Vi undersøger muligheden for, at udlændinge er involveret. Det er sandsynligt, at mindst en af gerningsmændene er udlænding, men efterforskningen pågår stadig, siger en sikkerhedskilde i Tyrkiet til Reuters.