Tyrkisk politi anholder 59 efter Istanbul-bombe

De personer, tyrkisk politi har anholdt i kølvandet på selvmordsbombe-angrebet i Istanbul, mistænkes for at være tilhængere af IS

Det var i nærheden af Den Blå Moské i Istanbul, at et selvmordsbombe-angreb dræbte ti personer. Her bliver nysgerrige forsøgt holdt på afstand i minutterne efter eksplosionen. (Video: AP)

Politiet i Tyrkiet har anholdt 59 personer, der mistænkes for at være IS-tilhængere, efter selvmordsbombe-angrebet i Istanbul tirsdag.

Det skriver Sky News.

Ifølge Sky News blev 22 ejendomme ransaget i kølvandet på angrebet tirsdag, men det er ikke bekræftet, om de anholdte kan kobles til angrebet.

Se også: Tysk minister: Otte tyskere er dræbt af bombe Istanbul

Otte tyskere dræbt
Terror-angrebet fandt sted tirsdag morgen på Sultanahmet-pladsen i et populært turist-område af Istanbul tæt på Den Blå Moské.

Her detonerede en selvmordsbomber sine sprængstoffer, og 10 personer mistede livet, heraf otte tyskere. Samtidig blev 15 personer såret.

Myndighederne i Peru har ifølge Sky News bekræftet, at en peruaner er død i angrebet. Blandt de 15, der er såret, er folk fra Norge, Tyrkiet, Tyskland, Sydkorea og Peru.

Der var fyldt med ambulancer og politibiler efter eksplosionen. (Foto: AP) Terror - 12. jan. 2016 - kl. 20:16 Islamisk Stat hovedmistænkt for eksplosion: Man lærer at leve med frygten

Danskere i Tyrkiet bør undgå offentlige pladser
Som en reaktion på angrebet har det tyske udenrigsministerium advaret alle tyskere mod at befinde sig i nærheden af turist-attraktioner af frygt for lignende angreb, skriver Ritzau.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer ligeledes danskere i Tyrkiet til at være på vagt efter angrebet i Istanbul:

- Danskere bør indtil videre undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet, lyder det på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Selvmordsbomber medlem af IS
Tyrkiets præsident Recep Erdogan sagde tirsdag, at det var en syrisk selvmordsbomber, der stod bag angrebet på Sultanahmet-pladsen.

Ifølge Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoglu er selvmordsbomberen medlem af Islamisk Stat, skriver Sky News.

Ingen gruppe har taget ansvaret for angrebet i Istanbul.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere