USA bruger 60 millioner om dagen på at bekæmpe IS

Hver dag koster det millioner for USA at føre luftkrig mod Islamisk Stat, viser tal fra Pentagon

Det er dyrt for amerikanerne at bekæmpe den militante gruppe Islamisk Stat (IS) fra luften i Irak og Syrien.

Nye tal fra USA's forsvarsministerium, Pentagon, viser ifølge BBC, at USA i gennemsnit bruger mere end ni millioner dollar - svarende til knap 60 millioner kroner - om dagen på krigen mod IS.

Den samlede regning for indsatsen siden bombekampagnens start lyder på 2,7 milliarder dollar eller knap 18 milliarder kroner.

To tredjedele af pengene går til luftvåbnet.

Tallene er blevet offentliggjort torsdag, og det er første gang, at en detaljeret oversigt over udgifterne er blevet lagt frem af Pentagon.

Bombetogterne mod Islamisk Stat begyndte i august sidste år. Siden har en international koalition med USA i spidsen bekæmpet den islamistiske bevægelse fra luften.

Det var også i august, at udgifterne til militærets operationer steg markant, viser Pentagons opgørelse.

Danmark deltager i koalitionen, men udfører kun angreb i Irak - ikke i Syrien.

Oversigten over de militære udgifter kommer, netop som USA har besluttet at sende yderligere tropper til Irak for at hjælpe den irakiske hær med træning.

Det bringer antallet af udstationerede, amerikanske soldater op på 3500.

Tidligere i juni meddelte USA's viceudenrigsminister, Antony Blinken, at over 10.000 IS-krigere har mistet livet i koalitionens bombeangreb.

Han oplyste dog ikke, om tallet dækker over jihadister, der er blevet dræbt i enten Irak eller i Syrien, eller om det er et samlet tal for begge lande.