USA om cyberangreb: Pinligt, men ingen trussel

Officielle konti på sociale medier tilhørende den amerikanske forsvarskommando er hacket - men det er ikke alvorligt, lyder det

Både på Twitter og Youtube skiftede U.S. Central Command kortvarigt ejer. (Screendump: Youtube)
Både på Twitter og Youtube skiftede U.S. Central Command kortvarigt ejer. (Screendump: Youtube)

Mandag aften fik nogle påståede islamister kontrollen over twitter-kontoen tilhørende den amerikanske forsvarskommando under navnet 'U.S. Central Command' (CENTCOM). Kontoen tilhører den del af forsvarskommandoen, der beskæftiger sig med blandt andet Mellemøsten.

Sådan så Pentagons Twitter-konto ud kort før den blev lukket ned. Terror IS-støtter hacker flere Pentagon-konti

Hackerne påstod, at de var fra Islamisk Stat, og ud over hyldester til den islamistiske gruppe, blev der på twitter-kontoen lagt billeder op af flere dokumenter med kontaktoplysninger på militærfolk samt kort over Kina og Korea.

Ifølge beskederne på twitter skulle billederne være fra Pentagon, som hackerne påstod skulle være hacket.

Det afviser det amerikanske forsvarsministerium dog, som erklærer, at der blot er tale om officielle dokumenter med kontaktoplysninger og ikke-militære kort, der blandt andet er offentligt tilgængelige hos det tekniske universitet MIT.

Gruppe har tidligere angrebet medier
Selvom angrebet bliver efterforsket nærmere af de amerikanske myndigheder, betragter de det dog ikke som noget meget alvorligt angreb.

- Det her er helt sikkert pinligt, men det er ikke en sikkerhedstrussel, siger en repræsentant fra USA's forsvarsdepartement til NBC News.

Ifølge billeder, der blev tilknyttet twitter-profilen efter angrebet, er det tilsyneladende gruppen 'CyberCaliphate' (cyberkalifat), der står bag angrebet. Gruppen har tidligere rettet angreb mod amerikanske medier, så som The Alberquerque Journal.

Kort efter mandagens angreb blev både CENTCOM's Twitter- og Youtube-profil deaktiveret.

Talsmand for Det Hvide Hus, Josh Earnest, har efter angrebet udtalt, at Det Hvide Hus holder øje med hændelsen.